Saadet Partisinden 300 günlük değerlendirme

Saadet Partisinden 300 günlük değerlendirme

Saadet Partisi Sincan İlçe Başkanlığı olarak, Belediyenin geçen 300 gününü değerlendirdi.

Saadet Partisi Sincan İlçe Başkanlığı olarak Belediye Başkanı Murat ERCAN dan
Büyük bir toplantı düzenlemesini ‘sadece yandaş Siyasi Partiler, Dernekler, Vakıflar, Basın Mensupları değil her kesime herkese açık  toplantıda 300 günlük hizmetlerini ve Önümüzdeki dönemde ne gibi projeleri, düşünceleri var bizlere ve Sincanlı hemşerilerimize açık açık anlatmasını beklerdik ifade etti.

Şunu açık bir şekilde söylemek isteriz ki Murat ERCAN Ankara'nın en şanslı Belediye Başkanıdır. Çünkü iki sene vekâleten Belediye Başkanlığı yapmış hemen arkasından da yapılan seçimlerde Belediye Başkanı seçilmiştir.

Buna rağmen hiç kimseden ses çıkmıyor.

Sincan'ımızda bulunan Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları, Sendikalar, Vakıflar, Dernekler... Hepsi susmuş 300 gününü doldurmuş bir Belediye Başkanının çalışmalarını değerlendirecek kuruluşların olmaması belki de Sincan’ımızın en büyük kayıplarının başında gelmektedir.

İlçemiz 525 bini aşkın nüfusu, gelişen, dışarıdan  göç alan şirin  güzel  bir İlçemizdir. Tarım ve ziraatta, Organize sanayi bölgeleri ile ülke   ekonomisine katkısı, çevre ve doğal güzellikleri, tarihi mekânları ile   cazibe merkezi olmaya aday olan bir ilçemiz. 
Tüm bu ayırt edici özelliklerine rağmen, çevreden, sağlığa, trafikten esnafımıza tüm  sorunlar çözülememiş layık olduğu hizmete kavuşamamıştır.

Köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerimizde de ciddi problemler bulunmaktadır.

Çevre temizliğine gerekli hassasiyet gösterilmezken, Trafik sorunu  içinden çıkılamaz hale  gelen Sincan’ımızda  alternatif park alanları çalışmaları bulunmamaktadır. 

(köy)  mahallelerimizin temizlik problemi yaşarken köy meralarının satışları bölge insanlarına mağduriyet yaşatırken  ciddi şaibeler de oluşmuştur. 2 yıl önce yapımına başlanan Devlet Hastanesi ne yazık ki bir türlü açılmamıştır.

Hafta sonları veya akşamları ailece gidilebilecek sinema, tiyatro gibi sosyal etkinlik mekânları bulunmadığından Sincanlılar ilçe sınırları dışına gitmektedir.

Seçim projerinde Ankara Çayı'nı keyifle gidilecek bir yaşam alanına dönüştüreceklerini belirterek, Çayın etrafında kafe, restoran, çay bahçelerinde oturacak, manzaranın keyfini çıkartacak, huzur bulunacak yerlerin yapılacağını, Yenikent bölgesinde bulunan Mülk Mahallesi'nde de 116 bin metrekarelik alanda rekreasyon çalışmalarının yapılacağını duyuran Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, bölge içerisinde poligon, kafeterya, piknik ve mesire alanları yapılarak yeni yaşam alanının hizmete sunulacağını söylemişlerdi. Ama 300 günün sonunda bu söylemin sözde kaldığı icraata dökülmediği huzuru Sincanlı değil yine kendileri ve yandaşların bulduğu gözükmektedir.


Ormanlarımıza bile sahip çıkamamaktadırlar
Bugün baktığımızda projenin yapılmasını bırakın halen belediyeye ait mülklerin satışı yapılırken 5 ayrı bölgede Tema Parkların kuracaklarını söyleyenler Mevcut yapılmış olan parkların güvenliğini sağlayamamış Akşam saat 20:00 den sonra parklara ailecek gidilemez olmuştur.

Zir Vadisi'ni ilçe turizmine kazandırmayı hedeflediklerini söyleyenler bırakın teme park yapmayı 1983 yılından bugüne kadar devlet tarafından ağaçlandırılan İlyakut Mahallemize 210 dönümlük Orman alanına taş ocağı izni vermişlerdir.

Sincanlı Esnafımızın derdini dinleyen ve sorunları çözen bir Başkan İSTİYORUZ.

Belediye Başkanı Murat ERCAN halen billboardlarda ve reklam panolarında Seçim zamanı yaptığı Esnaf Ziyaretlerini, Sincanlı hemşerilerimizle iç içeyiz mesajı verebilmek için Yeni yapılmış gibi reklam yaparak halkımızı kandırmaktadırlar.

Sincanlı halkımız kendi sorunlarını, Sincan belediyesi ile çözemiyor vatandaşlarımızı Büyükşehir belediyesine yönlendiriyorlar. Sincan da yaşadığımız sorunları büyükşehir de çözecekse o zaman Sincanlı sizi niye seçti size niye destek verdi.


 Çözüm önerilerimiz  

Mevcut sorunların çözülmesi ile ilgili olarak Sincan’da bulunan tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile fikir alışverişinde bulununuz. 
Sincan halkını yapılan veya yapılamayan hizmetler hakkında detaylı olarak bilgilendireceğiniz halk meclislerini biran evvel oluşturunuz. 
Sincan halkını dinlemek, görüş alışverişinde bulunmak maksadıyla ayda bir günü "halk günü" ilan ediniz. 
Geleceğimizin teminatı gençlerimizin sosyal, ahlaki, manevi gelişimlerine katkı sağlayacağınız sosyal projelere öncelik veriniz. 
Her durumda ve her konuda mutlaka Adalet’i gözetiniz. 
İlçemiz biran evvel Saadet Partisi iktidarına Efsane Milli Görüş Belediyeciliği ne kavuşmasına ihtiyacı vardır.
Milletimiz ancak o zaman gerçek ve nitelikli hizmete kavuşmuş olacaktır.

 



Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu