Sağlıklı bir Yenimahalle için sağlık taraması

Sağlıklı bir Yenimahalle için sağlık taraması

Hayata geçirdiği sosyal projelerle takdir toplayan Yenimahalle Belediyesi, daha sağlıklı bireyler için kolları sıvadı. ?Koruyucu Hekimlik? adı altında başlatılan ve 4 yıldır düzenli olarak devam eden parklarda sağlık taramalarının startı verildi.

 Yenimahalle Belediyesi tarafından hastalıkların sık görüldüğü İlkbahar ve Sonbahar mevsiminde yapılan sağlık taramalarına Batıkent Aşık Veysel Parkı’nda başlandı. Sağlık taramasına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Başar Bal da vatandaşları yalnız bırakmadı.

Sağlık taraması kapsamında vatandaşlara açlık şekeri, kolesterol, kan yağları, karaciğer böbrek fonksiyon testleri, romatizmal tetkikler, sarılık ve anemi tetkikleri uygulandı. Vatandaşlar, tetkik sonuçlarına göre ilgili kuruluşlara yönlendirildi. Ayrıca vatandaşlar, sağlıklı yaşam konusunda uzman doktorlardan bilgi alma fırsatı da buldu.

‘Sağlığınız bizim için önemli’

Sağlık taramasında vatandaşlarla ayaküstü sohbet eden Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Başar Bal, Yenimahallelilerin sağlığına büyük önem verdiklerini kaydederek “Dört yıldır düzenli olarak devam ettiğimiz sağlık taramalarımıza bugün yeniden başlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Halkımızın sağlık taramalarına göstermiş olduğu ilgi de bizi oldukça memnun ediyor” diye konuştu.

4 yılda 4 bin kişi

Yenimahalle Belediyesi, 4 yıldır devam ettiği sağlık taramalarında yaklaşık 4 bin kişiye ulaşarak vatandaşları sağlık kontrolünden geçirdi.

Sonraki durak: Kocatepe Parkı

Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün sağlık taramaları çerçevesinde bir sonraki durağı Kocatepe Parkı olacak. 11 Eylül Çarşamba günü Şentepe Mahallesi sakinleri Kocatepe Parkı’nda sağlık taramasından geçirilecek. Taramalar, Ekim ayının sonlarına kadar belirli aralıklarla devam edecek.

Etkinlikler tam gaz

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü önümüzdeki günlerde bir dizi etkinliği daha hayata geçirerek Yenimahalle’de ücretsiz kanser taraması, skolyoz eğitimi ve taraması ile ağız ve diş sağlığı taraması da gerçekleştirilecek.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı