Saldırganlar yakalandı, basın mensuplarının zorla makineleri alındı

Saldırganlar yakalandı, basın mensuplarının zorla makineleri alındı

Ankara?da Emniyet Genel Müdürlüğü?ne ve Dikmen Polisevi?ne eş zamanlı saldırılar düzenlendi. Roket mermisi Polisevi?nin duvarında delik açarken olay sonrası başlatılan operasyonu görüntülemeye çalışan Beyaz TV ve Haber Angara Gazetesi sahibi Beril Çuhadar

Edinilen bilgiye göre, saldırıyı gerçekleştiren Muharrem Karataş ve Serdar Polat, Ankara-Konya karayolu Kepekli mevkisine ulaşmak için olay yerinden kaçarken, polis 5 dakika içinde güvenlik kamerası kayıtlarından zanlıların eşkalini tespit etti. 

20 Eylül gecesi saat 22 sıralarında Dikmen, Ayrancı semtleri 2 şiddetli patlama sesiyle sarsıldı. Patlama nedeniyle vatandaşlar panik yaşarken Dikmen’deki polisevine ve EGM merkez binasına polisevinin arka tarafına isabet eden roket binada delik açtı. Bir diğer roketin ise Dikmen Caddesi üzerindeki EGM binasına atıldığı bildirildi. 3. roketin ise patlamamış bir şekilde Çetin Emeç Caddesi üzerinde kaldığı belirtildi. Olay yerine bomba imha ekipleri sevk edildi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken mobese kayıtları ve görgü tanıklarının ifadesi üzerine Dikmen, Keklikpınarı ve Oran Sitesi ve Konya –Gölbaşı yolunu ablukaya aldı.

Projektörlü helikopter ve kokuya duyarlı köpeklerle de iz süren polis, zanlıları Keklipınarı Akpınar Mahallesi`nde sıkıştırdı. Zanlıların silahla ateş açmaları üzerine çıkan çatışmada Muharrem Karataş ölü, Serdar Polat ağır yaralı olarak ele geçirildi. Polat, Numune Hastanesi`nde tedavi altına alınırken, Karataş`ın cesedini savcılık incelemeye aldı.

RPG 7 roketatarla saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan saldırganların üzerinden çok sayıda el bombası ve silah ele geçirildi.

Operasyonu takip eden basın mensuplarının makinelerine zorla el konuldu.

Terörle mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda polis telsizinden Özel hareket timlerinin acil çağrılması ile olay yerine giden Beyaz Tv ve Angara Gazetesi ekibine ilk olarak yolun karşından çekim yapma konusunda uyarılmasının ardından yolun karşından ve 500 metre gerisinden çekim yapmaya çalışan basın mensuplarının makinelerine el koydu. Araçlarına giderken aracın etrafını kuşatarak ablukaya alınan basın mensuplarının kimlik kontrolünün ardından makinelerine el konuldu. Mevlana kavşağında makinelerini almak için bekleyen basın mensuplarına sabah verileceği söylenerek alandan ayrılması istendi. 2 gün önce emniyetle yapılan görüşmeler de  Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri Şemsettin Alımcı ile Basın Konseyi`ni ziyaret eden Dr. Cihangir Baycan, olayları izlemede kurum kimliğinin yeterli sayılacağını bildirmişti.

Polis evi çevresine incelemeler için gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ile olay yerinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler saldırıyla ilgili olarak, "Emniyet Genel Müdürlüğü`nün sosyal hizmetler binası olarak kulanılan ek binasının 3. katına, polisevinin ise 1. katına iki adet roketatar mermisi isabet etmiştir. Can kaybı ve yaralımız yok. Saldırganlar Çetin Emeç yolu üzerindeki kaldırımda çalılıkların arasından ateş etmişler. Ateş ettikleri noktada patlamamış bir roketatar mermisi, bir sırt çantası ve bir örgüte ait bez parçası bulunmuştur. Faillerin yakalanması için bütün birimlerimiz harekete geçti. Faillerin araba veya Dikmen Vadisi`ne girerek kaçtıklarını değerlendiriyoruz" dedi.

Güler, olay yerine bırakıldığını iddia ettiği bayrağın hangi örgüte ait olduğu sorusuna ise, "Şu anda bir önemi yok. Yanıltma amaçlı bırakılmış olabilir. Her türlü incelememiz sürüyor" dedi.

Haber: Beril Çuhadaroğlu  



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli