Satılan arsaları araştıracaklar

Satılan arsaları araştıracaklar

Etimesgut Belediye Meclisi?nde, ?Satılan Arsaları Araştırma Komisyonu? kuruldu. Komisyon, Etimesgut Belediyesi?nin 1990 yılından bu yana hangi belediye başkanı döneminde ne kadar gayrimenkul satışı yapıldığını tespit edip raporlaştıracak. Rapor, yerel ve

 Bu karar neden alındı?

 Etimesgut Belediye Meclisi’nin bu kararı almasındaki süreç şöyle gelişti: Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 5 Nisan’da Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde yaptığı bilgilendirme toplantısında, kuruluşundan bu yana Etimesgut’un değerlendirmesini yapmış ve dönem dönem hangi belediye başkanının ne kadar arsa sattığını, bu arsalardan ne kadar gelir elde ettiğini belgeleriyle açıklamıştı. Eski belediye başkanları Refah Partili Yalçın Beyaz ile AKP’li Serhat Kemal Yılmaz basın açıklamasında bulunup, “Bu kadar arsa satmadık” diyerek kendilerini savunmuşlardı.

 

Meclis’ten tam destak

Etimesgut Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı görüşmelerinde, AKP Grup Başkanvekili Halil Hotaman ve AKP Meclis üyesi Mesut Şahingöz sözlü olarak önerge verdiler. AKP’li üyeler, ‘Belediyenin kuruluşundan bugüne kadar hangi belediye başkanı zamanında hangi yıllarda, hangi şartlarla ne kadar gayrimenkul alındığı, satıldığı hususunda inceleme yapmak üzere’ bir komisyon kurulmasını önerdiler. Meclisi yöneten Başkan Enver Demirel, önergeyi gündeme aldı. Yapılan oylama neticesinde önerge AKP’li üye Recep Doğan’ın hayır oyuna karşılık 36 evet oyuyla kabul edildi.

 

Komisyonda kimler var?

6 kişiden oluşan komisyona mecliste grubu bulunan MHP, CHP ve AKP ikişer üye verdi.

AKP’den Halil Hotaman ve Mesut Şahingöz, CHP’den Ayhan Yılmaz ve Zülfikar Arslan, MHP’den Hamit Yavuz ve Recep Karakoç komisyon üyeliklerine seçildiler.

 

Komisyon ne yapacak?

Komisyonun görevi şöyle belirlendi: “Satılan gayrimenkullerin hangi dönemde, nasıl satıldığının ortaya çıkartılması, satılan bu gayrimenkullerin cinslerinin saptanması, kat karşılığı verilen gayrimenkullerin veriliş şartları, elde edilen konutların nasıl satıldığı, belediyenin kuruluşundan bugüne alınan gayrimenkullerin tespiti, alınan bu gayrimenkullerin bugünkü rayiç fiyatlarla karşılaştırılmasının yapılması, belediye olarak yapılan yatırımların bugünkü değerlerinin ortaya çıkartılması”. Komisyon, yapacağı çalışma neticesinde bir rapor hazırlayacak. Hazırlanan komisyon raporu, ulusal ve yerel medya aracığıyla kamuoyuna açıklanacak. Böylece kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanacak.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

10.05.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:31
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:33
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu