Şehitler mezarları başında anıldı

Şehitler mezarları başında anıldı

Kahramankazan´da, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende, terörle mücadele sırasında ve 15 Temmuz´da darbe girişiminin engellenmesi sırasında şehit olanlar mezarları başında anıldı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kahramankazan´da düzenlenen törenle şehitler anıldı. Tören kapsamında ilk olarak Milli Egemenlik Parkı´nda bulunan Atatürk büstüne çelenk konuldu. Çelenk koyma törenine Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İlçe Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Sadettin Karakan´ın da aralarında bulunduğu ilçe protokolü ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Dualar edildi, karanfil bırakıldı

Çelenk koyma töreninin ardından Başkan Ertürk ve beraberindeki ilçe protokolü ve vatandaşlar Kahramankazan Şehitliği´ne geçti. Burada şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Şehitlerin mezarları başında Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak, dualar edildi. Bazı şehit ailelerinin burada gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Şehit ailelerine Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve ilçe protokolü teselli etmeye çalıştı. 

Dün Çanakkale´de bugün Afrin´de

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Türk Milleti´nin tarihinin destanlar ve kahramanlakılarla dolu olduğunu belirterek, şöyle konştu:"Çanakkale´de dünyanın gördüğü en büyük donanmaya ve orduya karşı verilen bu destansı mücadele, dün 15 Temmuz´da darbeci hainlere, bugün ise Zeytin Dalı Harekatı ve terörle mücadele ile ülkemizi bölmeye çalışan teröristlere karşı verilmektedir. Kahraman Mehmetçiğiğimizin ve güvenlik güçlerimizin Kahramankazanlılar olarak her zaman yanındayız. Bu asil millet vatanını bölmeye, bayrağını indirmeye, ezanlarını susturmaya çalışan bu karanlık güçleri her zaman boğacaktır. Bu vesileyle Çanakkale Zaferi´nin 103´üncü yıl dönümünü kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum."



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli