ŞEKER FABRİKALARINI SATTIRMAYACAĞIZ...

ŞEKER FABRİKALARINI SATTIRMAYACAĞIZ...

Türkiye şeker fabrikaları A.Ş 11 fabrikasının satışından dolayı Ankara şeker fabrikası şeker iş sendikasını ziyaret ederek imza kampanyasına destek olan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı ve Ankara Milletvekilleri Hükümeti eleştirerek bir dizi açıklamal

Toplantıya CHP İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz,  CHP Ankara Milletvekillerinden Tekin Bingöl, Ali Haydar Hak Verdi, Nihat Yeşil, Necati Yılmaz,Murat Emir ve Ankara Şeker Fabrikası şeker iş sendikası Şube Başkanı Çetin Yıldır´ın yanı sıra Şeker fabrikası çalışanları katıldı.

Toplantıda  ilk konuşma yapan Ayhan Yılmaz; ´´Hükümetin özelleştirme kararı doğrultusunda bugün sendikamızı ziyaret etmek ve işçi arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek için Milletvekillerimizle beraber işçi kardeşlerimizi desteklemeye geldik. Şeker satılırsa ne olur! sadece fabrikaları satmış olmuyorsunuz aynı zaman da makine fabrikalarını, pancar makineleri satılıyor işçilerimizin emeği satılıyor. Sadece şeker dediğimizde evimize gelen şeker diye düşünmemeliyiz bunun her safhasında  bulunan çiftçiler, nakliyeciler vardır onun için şekeri bir bütün olarak düşündüğümüz zaman Türkiye´nin can damarından birisi olduğu aşikar. Et ve balık kurumunda ve Tekelde işçiler sahip çıkmadığı için işte bu gün gerek tarımda gerekse işçilere baktığımız zaman ne durumda olduğumuzu görüyoruz. Bu haklı mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olacağız´´ dedi.

Ankara Şeker İş Şube Başkanı Çetin Yıldır ise konuşmasında;´´ Şeker fabrikaları derken sadece bir iş yerinden bahsedilmiyor 1926 yılında Cumhuriyetle başlayan bir yürüyüş bir ekonomi hamlesidir. 2018 yılına kadar bu çalışma devam etti bu kutsal mücadele  de ekmeğimizi aşımızı kazandık işçisiyle, cifçisiyle omuz omuza yürüdük bundan sonrada yürümek istiyoruz özellikle diyoruz ki iktidar meselesi muhalefet meselesi değil bir ülke meselesidir bütün emekçi kardeşlerimizin yanı sıra siyasi kurumlarında bu haklı davaya sahip çıkması gerekmektedir´´ vurgusunda bulundu.

Ankara CHP  Milletvekili Tekin Bingöl;´´ Biz emekçiden yana olduğumuz için buradayız. Tekel işçilerin o şanlı direnişinde onları yalnız bırakmamıştık bugün de şeker fabrikalarının emekçi işçilerinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Kendi ürettikleriyle iş güçleriyle evine ekmek götürenler bu ülkenin değerine değer katanlardır. Sümer bank´ı, Tekel fabrikalarını özelleştirenler memleketin bir çok değerini, Cumhuriyetinin kazanımlarını başkalarına peşkeş çektiler ve bu gün nihayet sıra şeker fabrikalarımıza geldi. Şeker fabrikaları sadece şeker üreten tesisler değil, milyonlarca köylümüz ve cifçimizin emeğini üretime dönüştüren tesislerdir. AKP iktidarı ile tarım politikası sanayi politikası bir çırpıda değişti Türkiye´de bizim milli değerlerimiz yok sayılıyor. Siz bakmayın iktidar yanlılarının her ağızlarını acıktıklarında milliyetçilikten dem vurmalarına eğer onlar milli olsalardı  milli değerlerine bu güzelim tesislere göz dikmezler. Milli kuruluşumuz olan Türkiye şeker fabrikalarının satılmaması için şeker çalışanlarının yanında olacağız´´ dedi.

 

haber :ibrahim şahin



Ankara

23.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:52
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:08
  • Salı 23.1 ° / 9.1 ° false
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli