Şeker sektörünün önü açıldı

Şeker sektörünün önü açıldı

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan?ın 10 şeker fabrikasının özelleştirilmesine dur diyen kararını sektörün geleceği adına atılan yanlış adımlara karşı çelikten bir zırh olarak değerlendirdi.

 Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 şeker fabrikasının özelleştirilmesine dur diyen kararını sektörün geleceği adına atılan yanlış adımlara karşı çelikten bir zırh olarak değerlendirdi.

Başbakan’ın kararının başta pancar üreticileri olmak üzere sektörden ekmek yiyen milyonlarca insanı sevince boğduğunun altını çizen Gök, “Hislerimize tercüman olan bu karar, aslında atılan yanlış adımların ve ülkemize yük olan sağlık harcamalarına karşı bundan sonra adeta çelikten bir set oluşturmuştur.
 
Yanlış adımlara karşı set oluştu
Tatlı tüketiminin çok fazla olduğu ülkemizde özellikle bayram sofralarının vazgeçilmezi baklava tarzı tatlılar insanların zaafından faydalanan bazı merdiven altı imalatçılar tarafından çok düşük fiyatlarda piyasaya sürülüyor. Öyle ki; piyasada çok ucuz fiyatlarda tatlı bulmak mümkün. Bu tür tatlıları ucuz olması sebebiyle tercih edenler ceplerinden çıkan paranın kat kat fazlasını yedikleri bu tür tatlılar yüzünden bozulan sağlıklarına harcıyorlar.

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, özellikle tatlı tüketiminde vatandaşların temkinli davranması gerektiğinin altını çizdi. Tüketilen tatlıların kalitesinin insan sağlığı açısından büyük önem arzettiğini kaydeden Gök, “NBŞ kotaları Danıştay Kararına rağmen her yıl Şeker Kurulu’nun akıl almaz raporları doğrultusunda bir nevi hükümetimizin yanlış bilgilendirilmesiyle yüzde 35 oranında artırıldı. Şeker Kurulu, hiçbir dayanağı olmadan hazırladığı raporla bir nevi pimi çekilmiş bombayı Bakanlar Kurulu’nun önüne atarak insan sağlığını hiçe saydı. Bu karar, bir taraftan devletin sağlık giderlerini önceki yıllara kıyasla arttırırken, hasta nesillerin yetişmesinin de önünü açtı Sağlık harcamalarının son 10 yılda 5 milyar TL’den 2011 yılı rakamlarına göre 76 milyar TL’ye yükselmesi bunun en bariz örneğidir

 “Bayram fırsatçılarına fırsat vermeyelim”
Yapay tatlandırıcıdan üretilen tatlıların gıda güvenliği ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturmaması için tüketicilere önemli sorumluluklar düştüğüne vurgu yapan  Gök, “İşte Şeker-İş Sendikası olarak bu manada sorumlu sendikacılık gereği insanlarımızın sağlığını gözeterek bilinçlendirilmeleri adına geçtiğimiz aylarda düzenlediğimiz ‘NBŞ’lere hayır pancar şekerine evet’ kampanyasında 250 bin imza topladık. Halkımız tercihini yapay olan üründen değil doğal üründen yana kullanmıştır.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı