SELÇUK ÖZDAĞ’DAN SİNE-İ MİLLET ÇIKIŞI

SELÇUK ÖZDAĞ’DAN SİNE-İ MİLLET ÇIKIŞI

GELECEK Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Eğer parlamentoyu etkisiz eleman haline getirmek istiyorlarsa, sine-i millete dönmenin zamanı gelmiştir” dedi.

İstanbul Sözleşmesinin TBMM’ye sunulmadan iptal edilmesine ve Montrö Boğazlar Sözleşmesinin de gündeme gelmesine tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, konuyla ilgili düşüncelerini Halk TV’de katıldığı programda açıkladı. Özdağ, muhalefet partilerinin gerekirse sine-i millete dönmeyi düşünmesi gerektiğini vurguladı.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN PARLAMENTO

Parlamentonun etkisiz eleman haline getirilmeye çalışıldığını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Şunu da ifade etmek istiyorum müsaadenizle; eğer bu toplumun temsil edildiği yüce meclis tıpkı matematikte virgülden sonraki sıfır muamelesi gösterilerek etkisiz hale getirilmek isteniyorsa farklı yolları düşünmek zorundayız” dedi.

GEREKİRSE SİNE-İ MİLLETE DÖNECEĞİZ

Etkisiz hale getirilen bir parlamentoda çalışma yapmanın olanaksız hale geleceğini savunan Özdağ, “Eğer etkisiz bir parlamentoyla karşı karşıya bırakılacaksak, eğer iktidar bu konuda üzerine düşen iyileştirmeleri yapmazsa; buradan TBMM’de temsilcisi bulunan tüm muhalefet partilerine çağrıda bulunmak istiyorum, mücadelemizi milletimizin sinesindeki yerimizi alarak sokaklarda yapalım” ifadelerini kullandı.

SOKAKLARDA, MEYDANLARDA, HUKUKİ VE MEŞRU BİR MÜCADELE

TBMM’nin, kendisini güçlü bir parlamento yapan tüm özelliklerini yitirdiğini hatırlatan Özdağ, “O parlamentoyu yeniden güçlü bir parlamento halini getirene kadar daha çok duyarlı olacağız. Türkiye’de nerede bir hukuksuzluk varsa takipçisi olacağız. Bundan sonra bu çirkin dayatmalar devam ederse de; o parlamentoyu yeniden güçlü bir parlamento haline getirebilmek için sokaklarda, meydanlarda hukuki ve meşru mücadelemizi vereceğiz, vermek durumundayız. Artık böyle bir sürece doğru yürüdüğümüzü düşünüyorum ” diye konuştu.

Haber: enpolitik



Anahtar Kelimeler: SELÇUK ÖZDAĞ’ - MİLLET ÇIKIŞI

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı