Sendikalar yolsuzluğa karşı eylem yaptı

Sendikalar yolsuzluğa karşı eylem yaptı

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri bugün Ankara Güvenpark`ta toplanarak, "Bozuk Düzende Sağlam Çark Olmaz! Bu Pisliği Halk Temizler" dedi.

 DİSK, KESK, TTB ve TMMOB`un çağrısıyla Ankara`da Sıhhiye meydanında "Özgürlük, Barış, Demokrasi, Adalet ve Emek Mitingi" düzenlendi.

Türkiye`nin dört bir yanından yola çıkan ve sabah saatlerinde Ankara`ya ulaşan eylemciler, Hipodrom`da toplandı, ardından Sıhhiye`ye yürüdü. Kortejin en önünde "Bozuk düzende sağlam çark olmaz, bu pisliği halk temizler" yazılı pankart açıldı. CHP milletvekilleri, HDP, EMEP, ÖDP, Halkevleri, TKP, DHF, Halk Cephesi, Eryaman Halk Dayanışması, Konyaaltı Çapulcuları, Yenimahalle Yunus Emre Forumu, Uludere aileleri, Gençlik Muhalefeti ve Kaos GL ile kadro isteyen geçici karayolu işçileri de pankart ve bayraklarıyla mitinge katıldı. Karayolu işçileri, güzergahın bir bölümü çıplak ayaklarla yürüdü. Fenerbahçe taraftarı, "Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe yıkılmaz" pankartı açarak alana girdi. Arama noktasında geçmek istenmeyen gruplar ile polis arasında küçük çaplı arbedeler yaşandı.

Sıhhiye Meydanı`na doğru yürüyen on binler sık sık, "Hırsız var", "Din, iman dediler, memleketi yediler", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Bu pisliği devrim temizler", "Polis defol bu sokaklar bizim" sloganları atıldı.

"BİRBİRLERİ HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ DOĞRU"-

Hükümetin akşam yatıp sabah kalkıp "paralel devlet"ten dem vurduğunu dile getiren Özgen şunları kaydetti:

"Hükümet hukukun, adaletin, siyasetin, demokrasinin, düşünce ve ifade özgürlüğünün, çalışma yaşamının, örgütlenme özgürlüğünün katledilmesinde suç ortaklığı yaptığı paralel devleti 17 Aralık`ta mı keşfetti ki şimdi şikâyet ediyor? Paralel rantlar oluşturmadılar mı? Gezi direnişine silahla, gazla, tomayla birlikte saldırmadılar mı? Yedi gencimizi katledenleri `destan yazdılar` diyerek bizzat Başbakan kahraman ilan etmedi mi? Berkin`i ölüm uykusuna birlikte yatırmadılar mı? Sırf yolsuzluğu ve rüşvet batağını örtmek için malumu ilan ederek kendinizi kurtaramayacaksınız. Şunu açıkça belirtelim ki, her iki tarafın da birbirleri hakkında söyledikleri doğru, kendileri hakkında söyledikleri ise yalandır."

"GASP EDİLEN BİZİM ALINTERİMİZDİR"-

"Tepemizdeki her çete savaşında gasp edilen bizim alınterimizdir" diyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko şunları kaydetti: "Onlar bizim geleceğimizin, bizim haklarımızın üzerinde tepişmektedir. Onların kavgası içinden milyonlar çıkan ayakkabı kutuları kimin olacak kavgasıdır. Bizim kavgamız ise bizden çalınanları geri alma kavgasıdır"dedi. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı