Şentepe ?Yeşiltepe? Olacak

Şentepe ?Yeşiltepe? Olacak

Yenimahalle Belediyesi, gecekondu ağırlıklı Şentepe?de kentsel dönüşümün başlaması ile birlikte geçmiş yıllarda yanlış planlamadan kaynaklanan park ve yeşil alan sorununu çözmek için harekete geçti. Belediye, bölgede park yapılabilecek alanları belirleye

 Park mağduriyeti giderilecek

Şentepe bölgesinde belirlenen park alanlarına yapılan gecekonduların sahipleri ile büyük oranda anlaşma sağlandığını ve hak sahiplerine aynı bölgeden başka yerler verildiğini anlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar,"İmar Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalar sonucunda o bölgedeki park mağduriyetini büyük ölçüde giderecek bir aşamaya geldik. Çalışmalarımız devam ediyor. Gönül isterdi ki park alanları üzerinde evi olan vatandaşlarımızın hepsiyle anlaşıp Yenimahalle`ye yakışır parkları hemen yaptıralım. Ancak bölgedeki sıkıntı tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Ancak uzlaşmayı sağlamak ve Şentepeli hemşerilerimi park ve yeşil alanlara kavuşturmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Şentepe`yi yeşerteceğiz

Yaşar, ilk etapta vatandaşın isteği doğrultusunda hareket ederek seri şekilde parklar yapmaya başlayacaklarını belirterek, “Park Bahçeler Müdürlüğü`nün gerekli çalışmayı tamamlamasıyla harekete geçeceğiz. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığı bu dönemde Şentepe`yi yeşerteceğiz. Şentepeli kadınlarımız da çocuklarının ellerinden tutup gönül rahatlığıyla parklarını kullanabilecek"dedi.

Şentepe’ye seyir terası

 

Geçmişten bugüne Yenimahalle’nin en büyük kentsel sorunu olan Şentepe’deki televizyon vericileri sorunu da çözülüyor. Gecekondu bölgesi olmasına rağmen Ankara’nın yüzde 90’ını gören manzarası ile Şentepe televizyon vericileri tepesi belediye tarafından seyir terasına dönüştürülüyor. Mania hattı probleminin çözülmesinin ardından bölgede bulunan gecekondu sahipleri ile Yenimahalle Belediyesi, yıkımların tamamını gerçekleştirdi. Bölgede 40 bin metrekarelik alanın sahibi olan belediye, Şentepe’yi sayfiye alanına dönüştürmeye hazırlanıyor.

 

Seyir terasına kavuşuyoruz

 

Bölgenin seyir terası haline gelmesi adına son hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunun altını çizen Yaşar, “Ankara’nın yüzde 90’lık kısmının görülebildiği manzaraya sahip olan bölgede spor kompleksleri, parklar, yürüyüş parkurları, kafeler ve yöresel pazarlar olacak” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı