Serebral Palsi Hastalarına Şenlik

Serebral Palsi Hastalarına Şenlik

Serebral Palsi hastalığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Çankaya Belediyesi’nin katkıları ve Serebral Palsili Çocuklar Derneği ile Koru Rotary Kulübü bir panayır düzenlendi. Çayyolu Teknopark’ta düzenlenen panayır renkli görüntülere sahne oldu.

Beynin bir bölgesindeki hasar nedeniyle ortaya çıkan kas kontrol yetersizliğini anlatan bir hastalık türü olan Serebral Palsi (Beyin Felci) hastalığına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak için Çankaya Belediyesi’nin Serebral Palsili Çocuklar Derneği ve Koru Rotary Kulübü ile ortaklaşa düzenlediği panayır renkli görüntülere sahne oldu.

Çayyolu Teknopark’ta düzenlenen ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de katıldığı şenlikte Gökkuşağı İlköğretim Okulu’na devam eden 58 Serebral Palsili çocuğun kendi el emeği ile yaptığı barış ve özgürlük güvercinlerini simgeleyen seramik kuşlarla oluşturdukları duvar panosunun açılışı yapıldı. Çocuklar Başkan Taşdelen’le birlikte gökyüzüne güvercin uçurdular.

Projeden elde edilecek gelirle Serebral Palsili öğrencilerin eğitim gördüğü Gökkuşağı İlköğretim Okulu içerisine Engelsiz Oyun Parkı yapılacağını hatırlatan Koru Rotary Kulübü Dönem Başkanı Zeynep Akıncı, çocukların 10 Haziran’da başladıkları çalışmayı 3,5 aylık bir dönemde tamamladıklarını belirterek projede başta Çankaya Belediye Başkanı olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Taşdelen: “Bu Duvar Ankara’nın En Güzel Duvarı Olmuş”

Çocuklarla yakından ilgilenen ve duvarın açılışını çocuklarla birlikte yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Aslında biz duvarlara karşıyız, duvarlar olmasın diyoruz ama bu duvar belki de Ankara’nın en güzel ve en anlamlı duvarı oldu. Duvarlar insanları ayrıştırır, insanları birbirine ötekileştirir. Ama bu duvar tam tersine insanları bir araya getirdi. O nedenle bu duvar bildiğiniz duvarlardan farklı çünkü bu duvar barışı, özgürlüğü simgeleyen bir duvar. Ve şunu aklınızdan çıkarmamanızı dilerim. Çankaya Belediyesi her zaman sizin yanınızda, Çankaya Belediyesi’nin kapıları her zaman her kesimin ihtiyacı için açık olacak. Çankaya Belediyesi’nin duvarları yok.” diye konuştu. 

Yardımlarınız Bizim İçin Çok Önemli

Türkiye’de sayıları 300 bini bulan, Ankara’da ise 100 bine yaklaşan Serebral Palsi hastalığına dikkat çeken Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) Genel Başkanı Sinem Ersoy, Serebral Palsi hastası olan Duru Candan Sayar ile birlikte kürsüye çıktı. İnsanlardan yardımlarını ve desteklerini esirgememelerini isteyen Duru Candan Sayar, “Böyle bir organizasyon yaptığınız için teşekkür ediyorum. Biz de sizler gibi eşit yaşam hakkı istiyoruz ve yaşıtlarımızla birlikte okumak istiyoruz.” dedi. 

Kızımız İçin Memleketi Bırakıp Geldik

Doğum sırasında oksijensiz kalarak bu hastalığa yakalanan 300 bin çocuktan birisi de 11 yaşındaki Ayşenur Karatekin. Normal gelişim göstermeyen çocuklarından 6 aylıkken şüphelendiklerini ve doktorun acı teşhisiyle hayatlarının değiştiğini belirten anne Seher Karatekin, bu uğurda 10 sene önce memleketleri Çankırı’yı bırakıp Ankara’ya yerleşmişler. Kızlarının daha iyi bir tedavi ve eğitim alması için baba ocağını terk ettiklerini ifade eden Karatekin, çocuğumuz iyi olsun da biz her şeye razıyız diyen yüzbinlerce ebeveynden biri.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli