Serhat`ta görkemli açılış

Serhat`ta görkemli açılış

Yenimahalle Belediyesi Serhat Mahallesi`nde gerçekleştirdiği toplu açılış töreni ile hizmet atağını devam ettiriyor.Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen açılışlarda, Serhat Mahallesi sakinleri kapalı pazar yeri, YENİMEK kursu ve 2 parka kavuştu.

 Açılışa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcıları  Başar Bal, Erhan Aras, Gürol Karahisarlıoğlu, meclis üyeleri, birim müdürleri, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan,Serhat Mahallesi Muhtarı Bahadır Koç, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Özcan Ülgener ve OSTİM Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı Başkanı İbrahim Karakoç katıldı.

180 kursiyere 10 branşta eğitim

Toplam 17 bin 530 metrekare alana kurulan İbrahim Karakoç ve 13 bin metrekare alana kurulan Barış Manço Parkı ile birlikte Serhat Mahallesi toplamda 30 bin 530 metrekarelik yeşil alana kavuştu. İçinde fitness spor alanları, yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanlarının bulunduğu parklar, Serhat Mahallesi sakinlerinin hizmetine sunuldu.Yenimahalle Belediyesi ayrıca Serhat Kapalı Pazar Yeri’ni ve Serhat YENİMEK Kurs Merkezi’ni vatandaşların hizmetine açtı. Serhat YENİMEK’te 8 öğretmen ile 10 branşta 180 kursiyere eğitim verilecek.  

‘Yaşar, Serhat`da değişime imza attı"

Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisinin ardından katkılarından dolayı Fethi Yaşar’a teşekkür eden Serhat Mahallesi Muhtarı Bahadır Koç, “Muhtarlığı kazandığımda Başkan Yaşar’ın da yerel seçimleri kazandığını öğrendim. Görüş ayrılığımız sebebiyle sorun yaşamaktan ilk başta tedirgin olmuştum. Ancak 2009’dan bu yana Yaşar, Serhat’a sayısız hizmet verdi. Tüm taleplerimize cevap verdi ve mahallemizde adeta değişime imza attı. Hiçbir zaman ayrım gözetmedi. Serhat halkı bugün onun sayesinde daha mutlu ve huzurlu” dedi.

‘Ayrım yapmadan hizmet verdi’

Parklardan birine ismi verilen  İbrahim Karakoç, “Başkan Yaşar, bugüne dek nerede bir sorun olsa yardımımıza koştu. Partizanlık yapmadan, bölgemize büyük hizmetler verdi. Vatandaşların temiz ve sağlıklı bir mahallede yaşamasına olanak sağladı” diye konuştu.

Serhat’a kültür merkezi sözü

Serhat Mahallesi’nin yeni mahallelerden birisi olduğuna dikkat çeken Yaşar, “Bugün İbrahim Karakoç Parkı, Barış Manço Parkı, Serhat YENİMEK Kurs Merkezi ve Serhat Kapalı Pazar Yeri’ni açıyoruz. 4 sene içinde elimizden geldiğince Serhat’ı güzelleştirmek, diğer semtlerle yarışır hale getirmek için büyük çaba sarf ettik. Kimsenin inancına, diline, ırkına bakmadan ihtiyaca göre hizmet ettik.Veriğim her sözü bir bir yerine getirmiş olmaktan dolayı gururlu ve mutluyum. Başım dik geziyorum” şeklinde konuştu.

İnsani ilişkilerin gelişmesi için bu gibi tesislere her daim ihtiyaç olduğunu kaydeden Yaşar, “Parklarda ve YENİMEK kursunda komşuluk ilişkilerini sürdürmenizi ümit ediyorum. Bu parklar bitene dek defalarca gelip denetledim, işin peşini asla bırakmadım. Verdiğim sözü her zaman tuttum. Şimdi çocuklarınızla, ailenizle huzur ve güven içinde evlerinizden çıkıp parklarda vakit geçirebileceksiniz. Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bundan sonra ilk yapacağım iş Serhat’ta bir kültür merkezi inşa etmek olacak. Bundan sonra koşu daha hızlı olacak.”

Yaşar’a plaket

Açılışın ardından Muhtar Koç ve ve OSTİM Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı Başkanı Karakoç, Başkan Yaşar’a plaket takdim etti. Yaşar, pazar esnafına da hayırlı işler diledi.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı