Shopping Fest Tarkan Konseri İle Başlayacak

Shopping Fest Tarkan Konseri İle Başlayacak

Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent?in ticaret ve turizmine canlılık getirmek amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Ticaret Odası tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Shopping Fest?in, 7 Haziran Cuma günü Kentpark A

Gökçek, “Festivalde, indirim uygulayacak işyerlerinden alışveriş edenler arasında yapılacak çekilişlerde 1000 otomobil ile birlikte 10 bin hediye dağıtılacak” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 7 Haziran’da başlayacak Ankara Alışveriş Festivali’ni hazırlıklarını görüşmek üzere (Shopping Fest) Ankara’daki Alışveriş Merkezleri (AVM) idareci ve yöneticileri ile ALA Sosyal Tesisleri’nde  bir araya geldi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci’nin de katıldığı toplantıda Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi ve ATO’nun festival için 20’şer milyon lira katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek,  AVM yöneticilerinden de Alışveriş Festivali’ne katılmalarını ve katkı sağlamalarını istedi.
Geçen yıl ilki düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali’ne iyi bir başlangıç yaptıklarını hatırlatan Başkan Gökçek, festivale katılan işyerleri ve AVM’lerde ciddi anlamda hareketlenmeler görüldüğünü söyledi.  AVM idareci ve yöneticilerine seslenen Başkan Gökçek, “Eğer hepimiz birden bu işin bir yerinden tutacak olursak, Ankara’nın ticari hayatına çok ciddi anlamda katkımız olur” dedi.
10 BİN HEDİYE DAĞITILACAK
Festivalin yurt içi ve yurtdışında tanıtımının yapılması amacıyla 15 trilyon ayrıldığını kaydeden Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi ve ATO olarak Alışveriş Festivali için 20’şer milyon lirayla katkı sağlamayı hedeflediklerini, sponsorların da eklenmesiyle bu rakamın 44-45 trilyona kadar çıkabileceğini ifade etti. Başkan Gökçek, festivalde 10 bin tane hediye dağıtımının amaçlandığını, bu 10 bin hediyenin 1000 tanesinin araba, 8 bin tanesinin çocuk ve büyük bisikleti, 1000 tanesinin de televizyon olmasını düşündüklerini belirtti.
YÜKSEK HIZLI TREN VE ANADOLU JET AVANTAJI
Başkan Gökçek, Alışveriş Festivali’ne Ankara dışından katılmak isteyen vatandaşlar için de iki tane anlaşma yaptıklarını ifade ederek,“TCDD,  Yüksek Hızlı Tren’de bilet fiyatlarını ucuzlatacak, Anadolu Jet ile gelenler de dönüşte alışveriş makbuzlarını göstermeleri halinde dönüşü bedava yapacak” diye konuştu.
AVM’LERE BÜYÜK DESTEK
Festival kapsamında AVM’lere sağlayacakları destekleri de sıralayan Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin 20 tane üstü açık, 10 tane de kapalı turist otobüslerini AVM’lere sırayla tahsis edebileceklerini belirtti. AVM yönetici ve idarecilerinden gösteri grupları için organizasyon yapmalarını isteyen Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerinden yararlanmak isteyen AVM’lere de Büyükşehir Belediyesi  ile irtibata geçebilecekleri önerisinde bulundu.
AVM’lere her anlamda destek verebileceklerini anlatan Başkan Gökçek, AVM’lerin 15 ekip getirmesi halinde bu ekiplerin programlarının gazete ilanları yoluyla Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurulabileceğini de vaat etti. Başkan Gökçek, “Belediyemizin Caz Orkestrası, Mehter Takımı ve bol miktarda da folklor ekipleri var. Bunları herhangi bir ücret almadan, bütün AVM’lere tahsis edebiliriz” sözünü verdi.
ÖDÜLLER İNDİRİMLİ SATIŞLARA
Ankara Ticaret Odası’nın aybaşından itibaren indirimli satışlara katılım için müracaat edenlere özel belge vereceğini ve işletmelerin o belgeyi vitrinlerine asabileceklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Burada yapılan satıştan kura numarası alınabilecek, katılmayan dükkandan yapılan alışverişe kesinlikle ödül verilmeyecek. Sadece Ticaret Odası’ndan belge alan müesseselerden yapılan alışverişlerden ödül alınabilecek”dedi.
FESTİVALLER BİRLEŞTİRİLDİ
Daha önceki yıllarda Hipodrom’da 9 gün süre ile düzenlenen  Ankara Festivali’ni bu yıl Alışveriş Festivali ile aynı tarihlerde 22 gün yapacaklarını kaydeden Başkan Gökçek, Büyük Ankara Festivali ile ilgili de şu bilgileri verdi:
“Her akşam 2 sanatçımız konser verecek ayrıca değişik eğlence gruplarımız olacak. Yani orası da günde 200 bin civarında insan ağırlamış olacak. Gündüz alışveriş yapan insanlar akşam da Hipodrom’da eğlenme imkanını bulacak. Buradaki etkinliklerin masrafını biz belediye olarak kendi bütçemizden karşılıyoruz, ciddi anlamda bir para harcayacağız, çünkü sanayiye verdiğimiz önemi ticarete de vermek zorundayız.”
ATO BAŞKANI’NDAN BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR
Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci ise Alışveriş Festivali’ne, Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıldır çok büyük destek verdiğini hatırlatarak,“Shopping Fest, Ankara’nın marka şehir olması yönünde önemli bir adım. Başkanımız da 2 senedir çok büyük destek veriyor sağ olsunlar”diyerek Başkan Gökçek’e teşekkür etti.
Bezci, geçen yıl ilki gerçekleştirilen Shopping Fest Organizasyonu’nun Dünya Ticaret Odaları arasındaki yarışmada 98 oda arasında ödüle layık görüldüğünü ve finale kaldığını belirtti ve sonucu 23 Nisan’da açıklanacak yarışmadan ATO olarak iyi bir sonuç almayı umduklarını sözlerine ekledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Büyük Ankara Festivali ile birleştirilen Alışveriş Festivali’nde 6 kortej düzenlenecek ve kortejde 1 sanatçı halka açık konser verecek.
    

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli