Sihirli Istaka, Avrupa Şampiyonu

Sihirli Istaka, Avrupa Şampiyonu

34 yaşındaki Eylük Kibaroğlu, final maçında Hollandalı rakibi Tamara Rademakers'ı muhteşem bir performans sergileyerek 6-2 yendi ve İstiklal Marşımızı okutarak büyük bir başarıya imza attı

Avrupa Cepli Bilardolar Federasyonu'nun düzenlediği, Türkiye Bilardo Federasyonu'nun ev sahipliği yaptığı Avrupa Şampiyonası'nda Yenimahalle Spor Kulübü Milli Takım Sporcusu Eylül Kibaroğlu, 10 top branşında altın madalyanın sahibi olarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Antalya'da gerçekleşen ve toplam 19 ülkeden sporcuların yarıştığı Kadınlar 10 Top branşında Kibaroğlu, yarı finalde Sırp rakibi SaracBojana'yı karar setinde 6-5 yenerek adını finale yazdırdı.

Hedef Dünya Şampiyonluğu

34 yaşındaki Eylük Kibaroğlu, final maçında Hollandalı rakibi Tamara Rademakers'ı muhteşem bir performans sergileyerek 6-2 yendi ve İstiklal Marşımızı okutarak büyük bir başarıya imza attı.

6-11 Kasım tarihleri arasında 8 top ve 9 top branşlarında da yarışacak olan Eylül Kibaroğlu, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada, "Kendi evimizde Avrupa Şampiyonu olarak altın madalya kazandığım için çok mutlu ve gururluyum. Ülkemizi ve Yenimahalle’yi başarı ile temsil etmeye devam edeceğim. Bu başarı benim için önemli bir başlangıç oldu. Şimdi sırada dünya şampiyonluğu var. Başkanımız Fethi Yaşar’a vermiş olduğu destek için teşekkür ediyorum” dedi.

“Sporcumuzun başarısı bizleri gururlandırdı“

Kibaroğlu’nu başarısından dolayı telefonla arayarak tebrik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Sporcumuzun başarısı bizleri gururlandırdı. Kendisine bize böyle bir duyguyu yaşattığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için tüm yatırımlarımızı gençlerimize ve çocuklarımıza yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri, ilçe genelinde öncelikle eğitim olmak üzere kültür, sanat ve spor gibi alanlarda gençlerimiz için ne gerekiyorsa yaptık. Yenimahalle’yi Türkiye’de ve dünyada temsil eden kulüp sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Sihirli Istaka Avrupa Şampiyonu

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli