Şiir Kız Ankara Burcu Dere İnsanlık Dersi Verdi

Şiir Kız Ankara Burcu Dere İnsanlık Dersi Verdi

22 Yaşında yaşama ve kendine olan sevgisi ile başarılara imza atan Beyin Felçli Burcu Dere Başkent?te çıkardığı şiir kitabı ile insanlık dersi verdi. Burcu Dere engellerini yaşam mücadelesi ve sevgisiyle kaldırırken tüm engellere rağmen üniversiteyi bitir

 “Afikalı Çocuğun Midesi Kadar Boş Bir Dünya ve Şiir Kız Ankara” ile ikinci kitabını çıkaran Dere; “Ben kendime bakmasam kitabımın yüzüne bakılmaz, ben engellerimi kendimde yok ettim ama engelli düşünceler benim önümde hep engel ve ben hep onların engelini aşmak için bir büyük mücadele daha veriyorum. Çıkarların kapıştığı insan hissettiği duyguları yazabilir dört aşamadan geçerek yazıya dökülen şiirlerimi artık yazmıyorum. Artık canımı yakıyor, insancıklar okuması belki bir gün insan olmaları için artık roman yazmaya başladım” dedi.

 

Burcu Dere verdiği yaşam mücadelesi ve kendine insanlığa olan aşkıyla tüm engelleri kaldırmada örnek teşkil ederek; Beril Çuhadaroğlu’na verdiği zorlu mücadeleyi ve eliyle değil yüreğindekilerle kaleme döktüğü şiirlerinin macerasını anlattı. İnsanın kendine güvendikten sonra her engeli aşabileceğini söyleyen Burcu Dere kendisini yarınlara umutla bakan bir genç kız olarak tanımlıyor.

 

Hayat Felsefesi 4S

12 yıl boyunca şiir yazarak ruhunu beslediğini söyleyen Dere; “Kitap okumaktan hiç vazgeçmedim ve kitaplar en sadık dostlum oldu. Engellerimi aştım, okullarımı bitirdim şimdi Radyo ve Televizyonculuk okuyorum. Benim hayat felsefem 4S’dir. Sevgi, Saygı, Sanat ve Siyaset” ve biz dünyayı değil dünya bizi tanısın.  İlkokulda bir öğretmenin kendisini onore etmek için başlayan şiir yolculuğunun artık bir romana dönüştüğünü söyleyen Burcu Dere, artık şiir yazmıyorum ben artık içimde kopan fırtınaları rafa kaldırdım ve bundan sonra şiir yazmayacağım” dedi. Artık insancıklara ders verme zamanı geldiğine inanıyorum ve insanlıktan herkesin nasibini alacağına inandığım “Psiko Absürd Komedi” ile benim kahkalarla güldüğüm ama insanlara ders verecek bir roman yazıyorum” şeklinde konuştu.

 

Bir Hayat Büyük Emek Seferberliği

Şiirlerimi önce telefonuma mesaj olarak yazıyorum, daha sonra ses kaydı alıyorum. Bunları en büyük yol arkadaşım annem, kağıda döküyor ve arkadaşlarım bilgisayara aktarıyor ve sonra yayınlıyorum. Kitabımın kapak tasarımı ve her ayrıntısını kendim yaptım ve kendimi yayın evi gibi hissediyorum. Artık şiir yazmak canımı acıtıyor bende roman yazmaya başladım” dedi.

 

“Bizler Hazine Kutularıyız, Kalem kullanamıyorum şu an belki ama rengarenk gökkuşağı gibi kalemlerim var”

 

Burcu Dere, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim bir derneğimiz var Seberal Palsi Derneği amacımız ise yetişkin engellileri eğitmek geliştirmek. Toplamak ve bizi ötekileştirilmek istemiyoruz.  Biz diyoruz ki ayrışarak değil biz dünyayı değil dünya bizi tanısın. Engellenmiş beyinlerde biz engellerimizi nasıl aştığımızı ispatlıyoruz. İnsanlık onurunu çıkarcı beyinlerden uzak tutmak için çabalıyoruz ve insanlığa ders vermek için artık bir roman yazıyorum. Şunu da belirtmek isterim ben bu kadar kendime bakmasam ne şiir kitaplarım alınır ne de kitaplarım okunur. Ama ben her zaman şunu felsefe edindim, bizim engelimizi bedenimiz ama bazılarının engelleri düşünceleri. Düşünememek üretememek en acı engel”

 

Beril Çuhadaroğlu

Özel Haber 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli