Sinan Oğan adaylığını açıkladı

Sinan Oğan adaylığını açıkladı

MHP Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan, MHP Genel Başkanlığı´na adaylığını açıkladı.

MHP´den ihraç edilen ancak mahkeme kararıyla 1 Kasım seçimlerinden bir gün sonra partiye dönen Oğan, düzenlediği basın toplantısında genel başkanlığa adaylığını açıklayarak MHP´de seçimli kongre yapılması konusunda çağrıda bulundu. Oğan, "Sayın genel başkanı hukuka ve ülkücü iradeye saygı göstermeye davet ediyor ve çağrıda bulunuyorum. Vakit geçirmeden ülkücü iradeye yakışan bir olgunlukla partimizi olağanüstü kurultaya götürmek için gerekli hazırlıklara başlamalıdır" dedi.

Bu Kutlu Dava Siyaseten Yıpranmış Olanların Vakit Geçirme Yeri Değil

Ankara´da düzenlediği ´Bugün Kurultay Yarın İktidar´ konulu basın toplantısında MHP Genel Başkanlığı´na adaylığını açıklayan Oğan, "Sayın Genel Başkanımızın izahta zorlandığımız politikaları neticesinde MHP 7 Haziran seçim sonuçlarına göre her 4 seçmeninden 1´inin oyunu kaybetmiştir. Kazandığı milletvekili sayısı yarı yarıya inerek Meclis´teki en sonuncu parti konumuna gelmiştir maalesef. Daha da acısı PKK´nın Meclis´te siyasal uzantısı olan bir partinin dahi gerisine düşmüştür. MHP bazı insanların şahsi menfaatleri ve hevesleri için ikbal ve ikmal davası değildir. Bu kutlu dava omuzları yükü taşıyamayacak kadar yorgun ve siyaseten yıpranmış olanların vakit geçirme yeri ve de yetkilerini nüfuz ticaretine dönüştürenlerin uğrak yeri de değildir. Olmamalıdır" diye konuştu.

Genel Başkan Partimizi Olağanüstü Kurultaya Götürmek İçin Gerekli Hazırlıklara Başlamalı

MHP yönetimine kongreyi toplama çağrısı yapan Oğan, "Bugün toplayacağımız kurultay yarının iktidarını hazırlayacaktır. Kurultaylar iç muhasebeleşme, sorunlarla yüzleşme, geleceğin yeniden inşa edileceği fırsatlardır. Sayın genel başkan korkmadan, gocunmadan, bir an önce olağanüstü kurultayı toplayıp sorunlarımızı serbestçe tartışalım. Sayın genel başkanı hukuka ve ülkücü iradeye saygı göstermeye davet ediyor ve çağrıda bulunuyorum. Vakit geçirmeden ülkücü iradeye yakışan bir olgunlukla partimizi olağanüstü kurultaya götürmek için gerekli hazırlıklara başlamalıdır. Daha dün kendisini oy birliğiyle genel başkan seçen bu delegasyona genel başkan, güvenmelidir" ifadelerini kullandı.

Mhp´ye Genel Başkan Adayı Olacağım

MHP´de tüzük kurultayı gerçekleştirildikten sonra genel başkan adayı olacağını açıklayan Oğan, "Ülkücü hareketin bize yüklediği hiçbir görevden kaçınmayacağımı ve tüzük kurultayı gerçekleştirildikten sonra da MHP´ye genel başkan adayı olacağımı saygıyla duyuruyorum" dedi.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli