Sincan Bakanlık Takibinde

Sincan Bakanlık Takibinde

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk ve heyeti, Sincan?daki çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmaların hızlanması talimatını verdi.

 Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk ve heyetini ağırladı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Sincan’da yaptığı çalışmalar hakkında son durum bilgilerini alan Soluk, çalışmaların hızlanması için talimat verdi. Hükümet, Büyükşehir Belediyesi ve Sincan Belediyesi ile işbirliği içinde yürütülen çalışmalar sayesinde Sincan’ın gelecek 50-100 yılına yatırım yapılıyor. Ankara’nın ve Sincan’ın gelecek 100 yılına yatırım yapacak olan proje, ulaşım sorununu ortadan kaldırarak Eskişehir Devlet Yolu, Ayaş Devlet Yolu ve İstanbul Çevre Yolu’nu birbirine bağlayacak. 40 kilometrelik yol üzerinde yedi köprülü kavşak, 700 metrelik bir viyadük, beş üst geçit ve üç demiryolu alt geçit köprüsü yapılacak.

Göreve geldiği gün Sincan’ın bağlantı yollarıyla nefes aldırılması gerektiğini ifade eden Başkan Tuna, şunları söyledi:

“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarının desteğini alarak bu yola çıktık. 200 milyon liralık bu projede bu kadar hızlı yol almamız, ortak akıl ve uyumla neler yapılabileceğinin de en güzel kanıtı. Gerek Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım, gerekse Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e verdikleri destek için şükranlarımı sunuyorum. Onların sayesinde Sincan bambaşka bir ufka doğru açılıyor. Sincan bu gelişmeden en çok pay alan ilçe konumunda… Şimdiden biz bu hızla gelişen ilçenin yollarını düşünmezsek geleceğe yazık etmiş oluruz. Yöneticilerin asıl görevi de bu… Günlük siyasetle, dedikoduyla vakit geçirmek yerine şehrimizin geleceğinde doğabilecek sorunlara şimdiden çözüm üretmeye çalışıyoruz.”

Kurumlar arası işbirliği olmadan böyle bir projenin gerçekleşmesinin zor olduğunun altını çizen Tuna, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla projenin Karayolları Ulaşım ağına alındığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin de büyük desteğiyle tatbikat projeleri çizildiğini belirten Tuna, ilgili tüm kurumların da olumlu görüşleriyle Eskişehir Devlet Yolu - Ayaş Devlet Yolu bağlantı projesi Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yatırım programında yerini aldığını müjdeledi

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli