SİNCAN BELEDİYESİ, 1,5 TON ATIK PİL TOPLADI

SİNCAN BELEDİYESİ, 1,5 TON ATIK PİL TOPLADI

Sincan Belediyesi, ?Doğanın Pili Tükenmesin? sloganı ile ilçede atık pillerin toplanmasına devam ediyor. İlçedeki okullara, kamu hizmet binalarına ve muhtarlıklara atık pil toplama kutuları yerleştiren Sincan Belediyesi, son 1 yılda 1,5 ton atık pilin ger

 Sincan Belediyesi geri dönüşüm faaliyetlerini sürdürüyor. İlçe genelinde yapılan geri dönüşüm faaliyetleri ile takdirleri de toplayan Belediye, 1 yılda 1,5 ton atık pilin geri dönüştürülmesini sağladı. Geri dönüştürülen piller ise kaşıktan çatala, el fenerinden saate kadar pek çok ürünün ham maddesi olarak kullanılıyor.

“DOĞANIN PİLİ TÜKENMESİN”

İlçede artarak devam eden geri dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken Sincan Belediyesi, “Doğanın Pili Tükenmesin” sloganı ile hayata geçirdiği atık pil toplama projesine hızla devam ediyor.  İlçede pek çok noktaya atık pil toplama kutuları yerleştiren Sincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, el ilanları ve afişlerle de vatandaşı bilgilendiriyor. Bilgilendirme çalışmalarının meyvesini kısa sürede toplamaya başlayan Belediye, son 1 yılda 1,5 ton atık pil topladı.

Geri dönüşüm çalışmalarına vatandaşın gösterdiği duyarlılık için teşekkür eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Gelecek nesillere daha temiz daha güzel bir dünya bırakmak için halkımızla el ele vererek çalışıyoruz. Gerek ambalaj atıklarının gerek atık pillerin geri dönüşümü konusunda vatandaşımız bizlere çok destek oluyor. Her geçen ay geri dönüşüm çalışmalarımızdaki veriler artıyor. Tüm halkıma geri dönüşüme gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ediyorum. Daha sağlıklı yarınlar için herkesi geri dönüşüm çalışmalarına destek olmaya davet ediyorum.” dedi.

 

AYDA 275 KİLO PİL

Sincan Belediyesi, doğada yok olması 300 yılı bulan pillerin geri dönüştürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Atık pillerin içerisinde bulunan ağır metaller; çöpe, toprağa, denize ve akarsuya karıştığında doğaya ve çevreye ağır zarar veriyor. Bu zararların bilincinde olan Sincan Belediyesi, ilçe halkı ile ortaklaşa çalışarak atık pilleri topluyor. İlçe halkının gösterdiği duyarlılık sayesinde son 1 ayda ilçede 275 kilo atık pil toplandı. Son 1 yıl içinde ise 1,5 ton atık pil çevreye geri kazandırıldı.

Sincan Belediyesi, ilçe genelinde bulunan  52 adet  ilkokula, liselere,  sağlık kurumlarına ve Belediye hizmet binalarına atık pil toplama kutusu koydu. Ayrıca, yaklaşık 200 adet  büro tipi atık pil toplama kutusu da esnafa dağıtılmak üzere hazırlanıyor. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı