SİNCAN BELEDİYESİ?NDEN OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

SİNCAN BELEDİYESİ?NDEN OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

Sincan Belediyesi, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okul kantinlerini denetlemeye başladı.

 Sincan Belediyesi okul kantinlerini denetliyor. Yakın döneme kadar okullarda kontrolsüzce satılan sağlıksız fast food ürünleri artık çocukların sağlığını tehdit edemeyecek.  Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü “ Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında okul kantinlerinin de denetlenmesini öngören genelge doğrultusunda Sincan Belediyesi Zabıta Ekipleri, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının kantinlerini denetliyor.  Öğrenci, kursiyer ve çalışanların sağlıklı beslenme bilincine katkı sağlamak için hayata geçirilen proje, vatandaştan da büyük destek görüyor.

 

KANTİNLERE SIKI DENETİM

Zabıta ekipleri tarafından sık sık denetlenen kantinlerde gazlı içecek, kızartma, cips gibi besin değeri düşük obeziteye ve dengesiz beslenmeye sebep olabilecek gıda ve içeceklerin satılmasına izin verilmiyor. Geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için kantinlerde ayran, süt, taze sıkılmış meyve suyu, meyve ve yoğurt gibi kalsiyum ve vitamin deposu ürünlerin satılması sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye uymayan kantincileri önce uyaran, tekrarı halinde ise idari yaptırım uygulayan zabıta ekipleri, velilerden de büyük destek gördüklerini söylüyor. Velilerin de destek verdiği denetimlerin ilçede rahatça hayata geçmesi bekleniyor.

Sağlıklı nesillerin yetişmesi için Belediye olarak üzerlerine düşen her görevi yerine getirdiklerini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek bozuk beslenme alışkanlıklarına bağlı hastalıklardan korunabilmesi ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanabilmeleri için mücadele ediyoruz.” dedi.

Başkan Tuna, çocuklara gazlı içecek ve fast food ürünleri yerine süt, ayran, portakal suyu ve meyve tüketmelerini tavsiye etti.

 

DENETİMLERDEN GÜZEL HABER

 

Zabıta ekiplerince yapılan kontroller neticesinde ilçe sınırlarındaki okul kantinlerinde belirtilen sağlık standartlarına dikkat edildiği üretimi ve satışı yasak olan gazlı içecekler, kızartma ve cipslerin satılmadığı tespit edildi. Denetimlere devam edeceklerini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Belediye olarak halk ve çevre sağlığına, özellikle de geleceğin teminatı çocukların sağlığına büyük önem verdiklerini belirtti. Başkan Tuna; “Ekiplerimiz, bu gibi yerlerin ruhsatlarını, genel temizliği, çalışanların sağlık karnelerini, satışa sunulan hazır gıdaların son kullanma tarihlerini ve pişirilerek satışa sunulan yiyecekler ile içeceklerin tazeliğini ve hijyenini denetliyorlar. Denetimlerimiz belirli periyotlar halinde, eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek.” dedi.  



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı