SİNCAN İLÇEYİ SPOR ALETLERİ İLE DONATIYOR

SİNCAN İLÇEYİ SPOR ALETLERİ İLE DONATIYOR

Vatandaşın rahat bir nefes alması için ilçeyi parklarla süsleyen Sincan Belediyesi, parklara yerleştirdiği spor aletleri de büyük ilgi görüyor.

 Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı sporu 7’den 70’e herkese aşılamak isteyen Belediye, vatandaştan tam not alıyor.

 

Sincan Belediyesi, “Sosyal Belediyecilik” anlayışı ile hizmetleri hayata geçirmeye devam ediyor. Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının en fazla olduğu ilçelerin başında gelen Sincan’da, yeşil alan ve park çalışmaları hızla sürüyor. İmar planında park ve yeşil alan olarak ayrılan yerleri park yapmaya çalışan Belediye, sağlıklı yaşam için de parklara spor aletleri yerleştiriyor. 7’den 70’e her kesime hitap eden spor aletlerine ilgi, yükselen hava sıcaklıklarının da etkisiyle her geçen gün artıyor. Yeşil alanıyla, çocuk oyun grubuyla, koşu parkurlarıyla ve kondisyon aletleriyle temiz havanın ve huzurun tadını çıkaran ilçe sakinleri, Sincan’da rahat bir nefes alıyor. 

YEPYENİ 174 PARK

Göreve geldiği günden bu yana ilçeye 174 yeni park kazandıran Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, bunun yanı sıra 156 takım spor aletini de parklara yerleştirilmesini sağladı. 

46 bin 676 metre kare koşu parkuru ile de ilçeyi bir spor merkezi haline getiren Başkan Tuna; “Vatandaşlarımız için en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana Sincan’ı daha yeşil bir çehreye kavuşturmak için çalışıyoruz. Yaptığımız yeşillendirme çalışmaları, parklar, kamelyalar ve koşu parkurlarıyla Sincan hem daha yeşil hem daha sağlıklı bir ilçe haline geldi.” dedi.

Parklara konulan spor aletleri sayesinde spor yapabildiğini söyleyen Sevim Bay; “ Başkanımızın mahallemize kazandırdığı parklar sayesinde evde oturmak yerine parkta spor yapmaya başladık. Komşularımızla birlikte sabah yürüyüş yapıp aynı zamanda kondisyon aletleri ile kaslarımızı güçlendiriyoruz. Önceden evde oturmaktan dizlerim ağrıyor, az yol yürüsem bile çok yoruluyordum. Şimdi spor yaptığımdan dolayı eklemlerim rahatladı ve ağrılarım kesildi. Ayrıca, çocuklarımız içinde çok iyi oluyor. Bizi gören çocuklar bizimle birlikte spor yapıyor. Sporu bir hayat tarzı haline getirmek için çok güzel ve verimli bir uygulama… Belediyemize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Spor yapmayı çok sevdiğini söyleyen lise öğrencisi Doğukan Yılmaz; “Koşu parkurları sayesinde hayalim olan Beden Eğitimi Öğretmenliğine şimdiden hazırlanabiliyorum. Sabah ve akşam rahatça koşup kendimi yetenek sınavlarına hazırlıyorum. Sağlıklı bir yaşam için de sporun çok önemli olduğunu düşünürsek bu uygulama gerçekten çok güzel…” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli