SİNCAN KIBRIS GAZİLERİNİ UNUTMADI

SİNCAN KIBRIS GAZİLERİNİ UNUTMADI

Sincan Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Sincanlı Gazileri barış götürdükleri Yavru vatan Kıbrıs?a götürdü.

 1974 yılından sonra ilk kez Kıbrıs’ı görme imkanı bulan gaziler, Ada’da oldukça duygusal anlar yaşadı. Hem gözyaşı hem de mutluluğun hakim olduğu gezi de gaziler, 2 gün boyunca Kıbrıs’ı ve şehitlikleri gezme imkanı buldu.

 

Kıbrıs Barış Harekatına katılmak için 1974 yılında Adaya çıkarma yapan askerlerimiz, aradan geçen 39 yıl sonra Kıbrıs’a bu kez gazi olarak çıkarma yaptı. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatına katılan Sincanlı gazileri ve ailelerini Kıbrıs’a götüren Sincan Belediyesi, gazilere olan saygısını bir kez daha gözler önüne serdi. Kıbrıs’ta; Lefkoşe, Girne ve Gazi Magosa kentlerini dolaşan gaziler, Karaoğlan, Boğazköy şehitliği ile Varlık, Barbarlık, Mevlevi ile Barış ve Özgürlük müzelerini gezdi. Barış götürdükleri toprakları tekrar görme ve gezme imkanı bulan gaziler hem duygulandı hem de mutlu oldu. 2 gün boyunca Kıbrıs’ı gezen gaziler Anavatana gururlu ve huzurlu olarak döndü.


GURUR VE MUTLULUK


Şehitlikleri ve müzeleri de gezerek o anlara geri dönüklerini ifade eden Sıtkı Yıldırım, “1974`te adaya gittiğimde bir kaos hakimdi ve ben oraya huzur götürmek için gitmiştim. Aradan geçen 39 yıl sonra bu kez gezmek için gittim. Rabbim bana bu günleri de nasip etti. Adaya gittiğimizde bambaşka bir yerle karşılaştım. Bunda benimde bir payım olduğunu düşündükçe gururlanıyorum. Bu güzel duyguları yaşamamıza imkan sağlayan Sincan Belediyemize ve Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’ya çok teşekkür ediyorum.” dedi.


39 yıl önceki Kıbrıs’la şu anki Kıbrıs arasında büyük fark olduğunu belirten Ramazan Uludağ; “ Gerçekten Kıbrıs’ta olduğuma inanmakta güçlük çekiyorum. Yavru vatanımız adeta baştan yapılarak huzur ve mutluluk kaynağı haline gelmiş. Buraya adım attığım adan beri o günler ile bu günler arasında bağ kuruyorum. Barış getirdiğimiz topraklarda yürümek gurur verici. Bu imkanı sağladığı için Sincan Belediyemize çok teşekkür ederim.” dedi.


Kıbrıs Barış Harekâtında üstün çaba ve gayret göstererek Yavru vatana sahip çıkan gazileri Kıbrıs’a götürmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “ Bu vatan uğruna mücadele etmiş ve üstün gayretleri sonucu Gazilikle onurlandırılmış askerlerimizin barış getirdikleri o toprakları görmelerini istedik. Pek çoğu savaş sonrasında Kıbrıs’a gitmemişti. Bizde Belediye olarak elimizdeki imkânlar doğrultusunda onları unutmadığımızı bu yolla ifade etmek istedik. Gazilerimizde geziden memnun ayrılmaları bizleri çok memnun etti.” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı