Sincan Zabıtası Okul Önlerin de denetimde

Sincan Zabıtası Okul Önlerin de denetimde

Sincan Belediyesi Zabıta Ekipleri, okul önlerindeki seyyar satıcılara göz açtırmıyor. Okulların açılmasına sayılı gün kala okul önlerindeki denetimlerini artıran Zabıta Ekipleri, öğrencilerin sağlığına zarar verecek gıda satışlarının önüne geçmek için çal

 Sincan Belediyesi yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılı gün kala okul önlerindeki denetimlerini artırdı. Zabıta Ekipleri yaptığı denetimlerle gürültü kirliliğine neden olan ve okul önlerinde denetimsiz gıda satışı yapan seyyarlara karşı bir dizi önlem aldı.  Öğrencilerin sağlığını tehlikeye atabilecek gıda ürünlerinin ya da uyuşturucu madde satışlarının önüne geçmek için başlatılan denetimler eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek.

GÖZ AÇTIRILMIYOR

Kurallara uymayan seyyar satıcılara yasal işlem uygulayan Zabıta Ekipleri, öğrencilerin sağlığını tehdit ederek denetimsiz gıda satanlara karşı tüm okul çevrelerinin sıkı bir denetime tabi tutulduğunu belirtti. Velilerin ve okul yönetimlerinin de bu konuda dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Zabıta Ekipleri, bu konuda vatandaştan okul önlerinde satış yapan seyyarların Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bildirilmesini istedi.

Gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde yetişmesinin çok önemli olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “ Denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecek. Okul önlerinde sağlığa zararlı ürün satışı yapanlara göz açtırmayacağız. Yasal çerçeve içerisinde devam eden denetimlerimizi okullarımızın açılmasıyla birlikte daha da artıracağız. Okul önlerinde denetimsiz gıda satışı yaparak öğrencilerin sağlığını tehdit eden seyyarlara karşı özellikle önlem aldık satış yapılmaması konusunda gerekli uyarılar yaptık. Megafonlu araçlarla satış yapan seyyarlar gürültü kirliliğine neden olduğundan eğitim öğretim de olumsuz yönde etkileniyor. Bunun da önüne geçmek için Zabıta Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşımız bu konuda da yardımlarını esirgemezse çok seviniriz.” dedi. Sincan Belediyesi Zabıta Ekiplerine ulaşmak isteyenler 444 4 762 numaralı telefonu arayabilir.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı