SİNCAN BELEDİYESİ ÇALIŞANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

SİNCAN BELEDİYESİ ÇALIŞANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Sincan Belediyesi, asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak açıklanmasının ardından belediye çalışanlarının maaşlarına zam yaptı.

Sincan Belediyesi, asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak açıklanmasının ardından belediye çalışanlarının maaşlarına zam yaptı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, belediyede en düşük maaşın 26 bin 669 lira olduğunu açıkladı.

 

2024 asgari ücret zam oranının yüzde 49.11 olarak açıklanmasının ardından belediyeler de çalışanlarının maaşlarına zam yapmaya başladı. Asgari ücret zammı sonrasında yeni asgari ücret 17 bin 2 Türk lirası olarak belirlendi. Sincan Belediyesi, yüksek enflasyonu da dikkate alarak, personel maaşını asgari ücretin de üzerinde arttırdı.

 

Sincan Belediyesi ve kamu şirketi olan Sinkent LTD ŞTİ ve Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan müzakereler sonucunda en düşük maaş 26 bin 669 liraya çıkartıldı.


MÜJDEYİ BAŞKAN MURAT ERCAN VERDİ

Belediye personellerinin de katıldığı Sincan Belediyesi Sinkent Genel Müdürlüğü Hizmet İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni’nde konuşan Belediye Başkanı Murat Ercan, müjdeyi şöyle duyurdu:

“1.1.2024 tarihinden geçerli olmak üzere Belediye İş Sendikamız ve Hizmet İş Sendikası arasında bir toplu sözleşme imzaladık. İmkanlarımız doğrultusunda en yüksek maaşı vermeye çalışıyoruz.


Hem maaşlarda hem sosyal haklarda çeşitli artışlar yaptık. Yapılan artışla birlikte en düşük 26 bin 669 lira oldu. Günlük yevmiyelere yüzde 61 oranında bir zam yapmış olduk. Bir de ilk kez yapılan bir uygulamayı başlatıyoruz. Sene olarak kıdemli olan personelle işe yeni girmiş personel arasında bir fark olsun dedik. Yani 10 yıllık çalışan ile yeni işe girenler arasında yıllık 80’er lira olmak üzere bir fark olacak.

YENİ İŞE GİREN PERSONELE PROMOSYON MÜJDESİ

 

Başkan Ercan, banka promosyon anlaşmasından sonra işe başlayan personele de bir müjde verdi. “Yeni işe giren personele banka promosyonundan faydalanma hakkı getirdik” diyen Başkan Ercan, 
“Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin. Alın terini, emeğini esirgemeyen tüm çalışanlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu