SİNCAN BELEDİYESİ EKİPLERİ “TAM KAPANMA” SÜRECİNDE SAHADA

SİNCAN BELEDİYESİ EKİPLERİ “TAM KAPANMA” SÜRECİNDE SAHADA

Sincan Belediyesi 17 günlük tam kapanma sürecini fırsata çevirdi. Ekipler tam kadro sahada çalışmalara devam ediyor.

Sincan Belediyesi 17 günlük tam kapanma sürecini fırsata çevirdi. Ekipler tam kadro sahada çalışmalara devam ediyor. Hijyen çalışmaları, sokak hayvanlarını besleme faaliyetleri,  yollardaki bakım onarım çalışmaları, yardımların ulaştırılması ve daha birçok konuda ekipler sahada hummalı bir çalışma yürütüyor.

Sincan Belediyesi ekipleri 7 gün 24 saat vatandaşın sağlığı ve huzuru için çalışıyor. Pandemi ile mücadele kapsamında tam kapanma sürecine girilmesiyle beraber ekipler teyakkuza geçti.

Caddeler Dezenfekte Edildi

Sincan’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı her alan 14 Şubat 2020’den bu yana aralıksız dezenfekte ediliyor. Ekipler tam kapanma sürecini de fırsata çevirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ortak bir çalışma yürüttü. Yollar dezenfekte edildi. Özel solüsyonlarla yıkanan yollar tertemiz yapıldı. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu ortak kullanım alanlarında da temizlik ve dezenfekte çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Can Dostlarımız Aç Kalmasın Diye

Tam kapanma sürecinde sokaktaki canlarımız için de özel bir çalıma yürütülüyor. Belirlenen 38 besleme noktasına mama ve su takviyesinde bulunan ekipler, yaralı ve bakıma muhtaç hayvanların bakımlarını ve tedavilerini yapıyor.

 Yardım Seferberliği Artarak Devam Ediyor

 Sincan Belediyesi, pandeminin olumsuzluklarından etkilenen vatandaşlara el uzatmaya devam ediyor. Sosyal yardımlar tam kapanma sürecinde de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Sıcak yemek yardımı, gıda ve temizlik kolilerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda ekipler titiz bir çalışma yürütülüyor. 2021 yılında 26 bin 824 haneye sıcak yemek, bin 300 esnafa gıda kolisi, 3 bin 500 haneye temizlik malzemesi yardımında bulunuldu. Ramazan boyunca 3 bin gıda kolisi ve 3 bin temizlik malzemesi ulaştırılması için çalışmalar da sürüyor.

 Covid-19 Hastalarına Sıcak Yemek Desteği

 Covid-19 hastaları da sıcak yemek yardımından faydalanabiliyor. Sincan Belediyesi Web sitesi üzerinden “Sosyal Yardım (covid-19 karantina)” bölümüne girerek, tedavi süresi boyunca günlük 2 öğün sıcak yemek hizmetinden faydalanabilirsiniz.

 Sincan Zabıtası Tam Kadro Denetimde

Zabıta ekipleri işletmeleri fiyat, kalite ve hijyen yönünden inceliyor. Ekipler, pandemi sebebiyle uyulması gereken kurallar hakkında vatandaşı ve esnafları bilgilendiriyor. Fahiş fiyat artışına karşı da ekipler denetim yapıyor. Fırınlarda hijyen ve gramaj kontrolü yapılıyor.

 Asfalt Çalışmaları Sürüyor

 Sincan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri asfalt bakım onarım çalışmalarına tam kapanma sürecinde de devam ediyor. Bozuk yolları tespit eden ekipler, ivedilikle onarıyor. Son olarak Tandoğan, Menderes ve Ulubatlı Hasan Mahallelerinde bozuk yollar onarılarak Sincanlıların hizmetine sunuldu. Mahalle mahalle, sokak sokak program belirleyen ekipler bozulan kaldırımları da yeniliyor.

 Bunların yanında Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler rutin çalışmalarına devam ediyor. Çöpler toplanıyor, sokaklar temizleniyor.

Ağaçlar budanıyor, parklara çimler ekiliyor, bozulan banklar tamir ediliyor. Ekipler çalışmaların aksamadan sürdürüleceğini belirtti.



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı