SİNCAN BELEDİYESİ GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYOR

SİNCAN BELEDİYESİ GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Sincan Belediyesi çocuk ve gençlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla eğitimden kültüre, bilişim ve teknolojiden spora kadar birçok alanda hizmetlerini sürdürüyor.

Çeşitli konferans ve seminerler, teknoloji eğitimleri, spor ve kültürel etkinlikler gibi hizmetleri çocuk ve gençlere ulaştırıyor. Gençlik yatırımlarına her geçen gün yenilik katan Sincan Belediyesi son olarak dijital dönüşüm akademisi ve okçuluk kursları ile gençleri buluşturdu. Yapımında sona gelinen Kongre ve Kültür Merkezi, Gençlik Merkezleri, Yüzme havuzlarıyla da gençlerimizin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor.

Eğitim Yatırımları

Millet Kıraathanesi ve kütüphaneleriyle adından sıkça söz ettiren Sincan Belediyesi gençlere sağlıklı ve modern bir çalışma ortamı sunuyor. Gençler tıpkı ev ortamında gibi rahatlıkla ders çalışabiliyor.  

Ayrıca Sincan Belediyesi, Ankara’da bir ilk olan Matematik Müzesi’ni de Sincan’a kazandırdı. “Matematiğe Dokunuyoruz” sloganıyla matematiği soyut olmaktan çıkarıp somut hale getirerek çocuklarımızın deneyerek, eğlenerek daha kolay öğrenmeleri sağlanıyor. Bünyesinde barındırdığı sayı tabloları, formül mantık şemaları, altın oran kuralı örnekleri, açı ve perspektifi kavrama temalı objeleri; aynı zamanda Türk-İslam Dünyasının astronomi, matematik alanlarında önde gelen âlimleri ve eserlerinin sentezi ile hazırlanmış yapılar sayesinde gençlerimize matematiği tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçlıyor.

Kültür sanat çalışmaları kapsamında her yıl gençlerimizin aktif olarak katıldığı etkinlik ve programlar düzenleniyor. Tiyatro oyunları, klavye, resim ve enstrüman kursları, sohbetler, e-sergi gibi etkinliklerin yanı sıra “Dijital Dönüşüm Akademisi” çatısı altında bir dizi eğitim faaliyetleri de hayata geçti. E-ticaret ve dijital pazarlamadan el tasarım atölyesine; Elektro Laboratuvar Tasarım atölyesinden Robotik kodlama ve Maker atölyesine kadar birbirinden zengin içeriklerle Sincanlı gençler teknolojiyi verimli kullanmaya yönlendiriliyor.

Spor Alanında Dev Yatırımlar

Gençlerin ve çocukların sporla yetişen sağlıklı bireyler olmaları için Sincan Belediyesi spor yatırımlarına da büyük önem veriyor.

FIBA standartlarına uygun kültürel ve sportif organizasyonlara ev sahipliği yapacak Sinan Şamil Sam Kapalı Spor Salonu ile 50 adet mini basketbol, voleybol ve badminton sahası tamamlandı. Son olarak okçuluk alanı hizmete açıldı. Gençlerimiz kadim kültürümüzün yapı taşlarından geleneksel okçuluk ile tanışıyor.  Gençlik Merkezleri ile yüzme havuzu yapımı da sürüyor.

Zir Vadisi Rekreasyon Alanı Projesinde de özellikle gençler için her ayrıntı düşünüldü. Yapımına başlanan drift alanı ile Sincan bir ilke daha kavuşuyor. Pist tamamlanınca gençler güvenli bir alanda istedikleri gibi drift yapabilecek.

Bir motor sporları kompleksi olarak kullanılacak olan pist, günümüzde çok popülerleşen drift sporunun yapılacağı ulusal şampiyona, mahalli yarış ve drift festivallerine ev sahipliği yapabilecek standartlara sahip olacak.

Sincanlı Gençler Mutlu

Sincan Belediyesi kültür, sanat, spor, teknoloji ve daha fazla alanda sunduğu imkan ve örnek projeleriyle gençlerden de tam not almayı başardı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’a teşekkürlerini ileten gençler Sincan’da okul dışında birçok sosyal faaliyet imkanı bulduklarını, yeni projeler için de heyecan duydu



Ankara

23.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:52
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:08
  • Salı 23.1 ° / 9.1 ° false
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli