SİNCAN BELEDİYESİ "GEZİCİ KÜTÜPHANE ÇALIŞTAYI”NA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

SİNCAN BELEDİYESİ

Gezici kütüphane hizmetlerini geliştirmek, üst seviyelere taşımak üzere; Sincan Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde "Gezici Kütüphane Çalıştayı” düzenlendi.

Sincan Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği iş birliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen Gezici kütüphane hizmetlerini geliştirmek, üst seviyelere taşımak üzere; Sincan Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde "Gezici Kütüphane Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayın açılış programına Ankara Milletvekilleri Hacı Turan ve Zeynep Yıldız, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş ile Sincan protokolü ve çok sayıda akademisyen katıldı.

 Sincan Belediyesi "Gezici Kütüphane Çalıştayı”na ev sahipliği yapıyor. Sincan Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği iş birliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen "Gezici Kütüphane Çalıştayı”nın açılış programı Sincan Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Çalıştayın açılış programına Ankara Milletvekili Hacı Turan ve Zeynep Yıldız, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş ile Sincan protokolü katıldı.

“Kütüphaneler Şehri Sincan”

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan yaptığı açılış konuşmasında Sincan’ı kültür, sanat ve sporun merkezi yapma amacıyla yola çıktıklarını vurguladı. Başkan Ercan “Sincan’da 7 adet kütüphane açtık. Üye sayımız şu an 65 binlere çıkardık. Türkiye ortalamasını epey geçtik, gidiyoruz durmaya da niyetimiz yok. Bir şehir kütüphanesi ile de taçlandırmak istiyoruz. İlk, orta ve lise olarak 105 bin gencimiz var. Onlar için ne yapsak az. Bu yolda sağlam adımlarla yürümeye devam etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Ankara Milletvekili Hacı Turan da Gezici Kütüphanelerin her kesime ulaşması açısından önemine değindi; “Kütüphanelerimiz son 15 yılda sadece ders çalışma yerleri değil, aynı zamanda sanatsal, kültürel etkinliklerin de yapıldığı yer olarak görmekteyiz. Gezici kütüphanelerimizin vatandaşların bilgiye ulaşmasında katkısı çok büyük. Merkez kütüphanelerde olan tüm bilgileri özellikle merkeze uzak mahallelerden her kesime ulaştırıyor.” dedi.

“Geçtiğimiz Yıl Gezici Kütüphanelerden 104 Bin Kitap Ödünç Verildi.”

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş Gezici kütüphanelere ilişkin 2021 yılı verilerini paylaştı.  

“İnsan olan her yerde kütüphane açmayı hedefliyoruz. Yeni yapılan kütüphanelerimizle hem fiziki koşulları geliştirmeyi hem de içerisinde kültürel, sanatsal faaliyetlerin de olduğu yaşayan kütüphaneler yapıyoruz.  

188 bin 300 civarında her kesime hitap eden kitapların yer aldığı gezici kütüphanelerimiz 2021 yılında 682 noktayı ziyaret etti. 145 bin üzerinde üyesi olan gezici kütüphanelerden 104 bin kitap ödünç verildi.

Son 11 yılda 55 tane gezici kütüphanemiz oldu. Şu an sayımız 66. Bu yıl 10 adet daha araç almayı planlıyoruz. Sayımızı her geçen gün daha da arttırarak ulaşmadık yer bırakmayacağız.” açıklamasında bulundu.

70’in üzerinde katılımcının yer aldığı çalıştay 2 gün devam edecek. Çalıştay’da mevzuat ve politikalar, hizmetler, gezici kütüphane farkındalığı oluşturma ve tanıtım faaliyetleri gibi başlıklar ile Gezici Kütüphane projesi her yönüyle ele alınacak ve çalıştay sonunda yapılan çalışmalar raporlaştırılacak.



Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu