SİNCAN, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I AĞIRLADI

SİNCAN, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I AĞIRLADI

Sincan tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sincan’a çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Saraycık’ta TOKİ’nin 1 Milyonuncu Konut Anahtar Teslim Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ankara’da toplu konut olarak bütün güzel eserleri biz yaptık, 258 bin konut için kolları sıvadık" müjdesini verdi.  Sincan Belediyesi’ni de ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediye binası önünde halkı selamladı. Belediye önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgi seli vardı.

 

Sincan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlamanın gururunu yaşadı. Erdoğan, Ankara Sincan Saraycık TOKİ Konutları’nda “TOKİ 1 Milyonuncu Konut Anahtar Teslim Töreni”ne katıldı, önemli mesajlar verdi.

Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan, Jülide Sarıeroğlu, Hamza Dağ, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Soner Aslanargun, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

 

"Ankara’da bütün güzel eserleri biz yaptık”

 

Yıllar boyunca Türkiye’de şehircilik üzerinden yürütülen politikaların yanlışlığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle köyden şehre göçün yoğunlaştığı 1950'den sonra ülkemiz adeta çirkin bir yapılaşmanın esiri olmuş, şehirlerimiz gecekonduların kuşatmasına girmiştir ama şimdi ben Sincan'da bir başka yapılaşma görüyorum. 1970'lerin başına geldiğimizde İstanbul ve İzmir'in nüfusunun yarısı, Ankara nüfusunun yüzde 60'tan fazlası gecekondularda yaşayan insanlardan oluşuyordu. Tabii burada suçlu olan başını sokacak ev derdine düşen vatandaşımız değildir. Suçlu, gelişmeleri öngörerek gerekli ve yeterli imar düzenlemelerini yapmayan, altyapıyı kurmayan vatandaşımıza öncülük etmeyen, destek vermeyen devrin yöneticileridir. Ülkenin en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandığı bir dönemde ideal şehircilik örneklerini beklemiyor olsak da daha derli toplu ve planlı bir süreç elbette mümkündür. Ankara'da hamdolsun toplu konut olarak bütün güzel eserleri biz yaptık, yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

"Türkiye'nin konut sorununun çözümünde son 19 yıl kritik öneme sahiptir"

 

Toplu konut sorununu çözmek için yapılan çalışmaları değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Rahmetli Özal'ın kurduğu TOKİ'yi yeniden yapılandırarak, ülkemizin konut ve kamu binası üretim merkezi haline getirdik. Ülkemizde 1964-1979 yılları arasında 250 bin binada 878 bin konut, 1980-2002 yılları arasında 1 milyon 65 bin binada 4 milyon konut, 2003-2019 döneminde ise 1 milyon 173 bin binada 11 milyon 320 bin konut üretilmiştir. Bu tablo göstermektedir ki Türkiye'nin konut sorununun çözümünde son 19 yıl kritik öneme sahiptir.” açıklaması yaptı.

 

"5 milyon vatandaşımızı sıcak yuvaya kavuşturduk"

 

TOKİ’nin 19 yılda yaptığı çalışmaları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 100 bin konut ve iş yeri ile stadyum, hastane, okul, öğrenci yurdu, kütüphane, cami, spor salonu ve kamu binalarından oluşan 24 binin üzerinde tesisi ülkemize kazandırdık. Bir başka ifadeyle 5 milyon vatandaşımızı sıcak bir yuvaya, milyonlarca insanımızı güvenle çalışacakları, eğitim görecekleri, ibadet edecekleri, spor yapacakları eserlere kavuşturduk. Kimileri tutarsız eleştirilerle kara çalmaya çalışsa da TOKİ vasıtasıyla dünyada kimsenin başaramadığını biz gerçekleştirdik. Yaklaşık 200 milyar liralık yatırımla her kesimden insanımızı, şehit ve gazi ailelerimizi, engelli kardeşlerimizi ev sahibi yaptık. Birilerinin dilinden düşürmediği ancak hiçbir zaman başarmayı hayal dahi edemeyecekleri sosyal devlet anlayışı işte budur.” dedi.

 

"258 bin konut için kolları sıvadık"

 

Vatandaşlara konut seferberliği ile ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son olarak 100 bin sosyal konut kampanyasını başlattık. Yatay mimari esaslı mahalle kültürünü yaşatan bir anlayışla yürüttüğümüz bu kampanyada, şu ana kadar 12 bin sosyal konutun yapımını tamamladık. Halen 76 bin sosyal konutun inşasına devam ediyoruz. Kentsel dönüşüm konut politikalarımızın bir diğer önemli başlığıdır. Geçtiğimiz 9 yılda ülkemizde kentsel dönüşüm projeleriyle 2,5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Geçtiğimiz yıl 80 bin konutu dönüştürdük. Hali hazırda 300 bin konutun dönüşümü de sürüyor. Kentsel dönüşüm amacıyla 61 ilde yürütülen 122 projede yatırım maliyeti 30 milyar lira olan 258 bin konut için kolları sıvadık. Bunların 10 binini teslim ettik, 63 binin yapımı sürüyor. Diğerleri ise proje aşamasında.” değerlendirmesinde bulundu.

 

“Türkiye genelinde 70 bin afet konutunu bitirdik”

 

Türkiye genelinde bitirilen afet konutu sayısının 70 bin olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde toplam 76 Millet Bahçesi’nin tamamlandığını belirtti. Erdoğan, “Şimdi önümüzde önemli 2 hedefimiz var. Birincisi kentsel dönüşüm kapsamında acil yıkılması gereken 1,5 milyon konutun 300 binini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor. 2023 yılına kadar 340 Millet Bahçemizi tamamlayıp milletimizin hizmetine sunacağız. “ açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Kars'ın Sarıkamış, Diyarbakır'ın Sur, Giresun'un Bulancak, Denizli'nin Bozkurt, Kocaeli'nin Dilovası, Burdur'un Karamanlı ilçeleriyle canlı bağlantılar yapılarak TOKİ'nin yaptırdığı evlerin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi. Erdoğan, anahtarlarını teslim alan vatandaşlara evlerinde sağlıkla oturmaları temennisinde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sincan Belediyesi’nde coşkuyla karşılandı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Saraycık TOKİ Konutları'ndaki anahtar teslim töreninin ardından Sincan Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye önünde binlerce kişi tarafından büyük sevgi seli ve coşkuyla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

 

“Ben Sincan’a inanıyorum ve güveniyorum”

 

Ülkeyi kalkındırmak için çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir taraftan toplu konutla bu inşaatlarımızı devam ettireceğiz, diğer taraftan insanımızın ihya edilmesinin adımlarını atacağız. Hedefimiz 2023'e yönelik hazırlıklarımızı en güzel şekilde sürdürmektir. Bu konuda özellikle Ankara'ya yönelik adımlarımız büyük önem arz ediyor, başkentimizi yeniden ehil ellere teslim etmenin gayreti içerisinde olacağız. Ben Sincan'a inanıyorum, Sincan'a güveniyorum. Zira sizler son yerel seçimlerde AK Partimize oy vererek sandıkta seçiminizi yaptınız.” dedi.

Vatandaşlara, "2023'te de bu mesajı vermeye hazır mıyız?" diye soran Erdoğan, "Evet" karşılığını almasının ardından, "Öyleyse durmak yok." ifadelerini kullandı. Bir vatandaşın, "Reis sana canımız feda." diyerek kendisine seslenmesi üzerine Erdoğan, "Benim de canım bu millete feda, bu vatana feda… Çalışmalarımızı da inşallah bu şekilde sürdüreceğiz." karşılığını verdi.

Partililerden kapı kapı dolaşmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gittikleri evlere selamlarını götürmelerini söyledi. Erdoğan, "Şunu da unutmayın, biz bu milletin efendisi değil, hizmetkarıyız. Bize gurur, kibir yakışmaz, biz tevazu ehliyiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın eşi Emine Ercan vatandaşlara çay hediye etti.

 

Başkan Ercan: Sincanımıza bayram havası yaşattı

 

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sincan’a bugün bayram havası getiren Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ilçemize gösterdiği ilgi ve kalkınma planlarımıza sağladığı destekler için hem hemşehrilerim hem de kendi adıma çok teşekkür ederim. Milletin adamı daima milletinin yanında.” değerlendirmesi yaptı.

Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sincan Belediyesi’nde Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Murat Ercan ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum’u Belediyemizde ağırladık. İlçemizi adım adım geliştirecek projelerimiz üzerine görüştük. Sincan’a gösterdikleri ilgi ve ziyaretleri için teşekkür ederiz.” dedi.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli