SİNCAN´A DEV MEYDAN

SİNCAN´A DEV MEYDAN

Sincan, merkezine yapılacak 60 dönümlük bir meydanla nefes alacak. 8 futbol sahası büyüklüğünde olacak meydan için merkezde yer alan spor salonu ve stadyum da yıkılarak başka bir yere taşınacak. Sincan´ı cazibe merkezine dönüştürecek meydan, şehrin nefes

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, şehre yeni bir meydan kazandırmak amacıyla 3 yıldır çalışma yaptıkları alanla ilgili sona geldiklerini müjdeledi. Yeni meydanın yapılacağı ilçe merkezinde yer alan spor salonu ve stadyumun başka bir alana taşınması için 5 kurumla anlaşan Başkan Tuna, Sincan´ın kalbine 60 dönüm büyüklüğünde dev bir meydan kazandıracak. 8 futbol sahası büyüklüğünde olacak meydan halkın rahatlıkla gezip dinlenebileceği bir mekan olacak. Ticari işletmelerin yer almayacağı meydanda bir kütür ve kongre sarayı da yer alacak.. Yeni meydan, yeşil alanlarından bisiklet yollarına, kamelyalarından basketbol sahasına kadar pek çok alanıyla, Ankara´nın cazibe merkezi haline gelen Sincan´ın değerine değer katacak.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, meydanın arazisi için 3 yıllık bir mücadele verdiklerini anlattı. Başkan Tuna, “Sincan´ın girişinde yer alacak meydan projemiz için, 3 yıl boyunca devam eden ciddi bir uğraş verdik. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Maliye Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Ankara Büyükşehir Belediyemizle yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Sincanımızın merkezinde bulunan 60 dönümlük bu alana bir meydan yapma kararı aldık. Demokrasi Parkı ve Kültür Evi de bu bölgede olduğu için ortaya şehrin göbeğinde 90 dönümlük yemyeşil ve ferah bir alan çıkıyor” diye konuştu.

İlçe merkezinde yer alan spor salonu ile stadyumun da yıkılarak meydan alanına dahil edileceğini kaydeden Başkan Tuna, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç´a şükranlarımızı sunuyorum. Osmanlı Mahallemizde bulunan Şahintepesi´ne yepyeni bir şehir stadı, kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımız yeni tesisleri tamamlar tamamlamaz, biz bu mevcut kompleksleri yıkıp, meydanın yapımına başlayacağız” dedi. Başkan Tuna Ankara´da bu büyüklükte bir meydan bulunmadığını vurgulayarak, meydanda büfe, kafe gibi ticari işletmelere yer vermeyeceklerini de belirtti. Başkan Tuna, “Şehir merkezinde insanlarımızın nefes alabileceği yemyeşil bir alan oluşturacağız. Şehrin tam merkezinde, şehrin havasını değiştirecek ciddi bir meydan olacak. Dünyanın farklı yerlerinde böyle yerler var. Manhattan için Central Park, İstanbul için Taksim Meydanı ne ifade ediyorsa bu meydan da Sincan için o olacak” diye konuştu.

Bir de Kongre ve Kültür Merkezi yapılacağını anlatan Başkan Tuna, “Yeşil alan ağırlıklı bir meydan olacak. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kenarında çardaklar ile basketbol sahası yer alacak. Önüne Selçuklu mimarisiyle meydana bakacak şekilde bir de Kültür ve Kongre Sarayı yapalım istiyoruz” dedi. Başkan Tuna meydanın isminin ne olacağı konusunda vatandaşın fikrini de alacaklarını söyledi. 



Anahtar Kelimeler: SİNCAN MEYDAN

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli