Sincan?da kadın dayanışması

Sincan?da kadın dayanışması

Sincan CHP İlçe kadın kolları dayanışma toplantısı Sincan ADD toplantı salonunda yapıldı.Toplantıda kadının önemine değinilerek CHP ile AKP arasındaki farklılığa işaret edildi.

 ANGARA-Toplantıya İlçe başkanı Ömer Yılmaz CHP ankara İl kadınkolları başkanı Canan Kunbasar’ın yanı sıra birçok parti üyesi bayanlar ile sincanlı bayanlar katıldılar.

 

Toplantıda CHP Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz,İl Kadınkolları Başkanı Canan Kumbasar ve İlçe Kadın Kolları başkanı Beyhan Şöker birer konuşma yaptılar.

 

Açılış konuşmasını yapan İlçe başkanı Ömer Yılmaz misafirleri selamladıktan sonra Partimizin kadınlarına ne kadar değer verdiği malumunuz ülkemizde  son yıllarda kadına  şiddet oranları  çok yüksek olduğunu, devletin kadına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Yılmaz sözlerine;  Kadının yaşam hakkı en doğal hakkıdır. CHP olarak bu hakkı  önemsiyoruz.Bu nedenle seçim bildirgelerimizde Aile sigortası projesini hayata geçirmek istedik. Çünki evi geçindiren çocuklarını büyüten ve geleceğe hazırlayan kadınlarımız  ne zorluklarla  sıkıntılarla ev geçindirdikleri herkesce aşikardır.

Yılmaz;Mustafa Kemal ATATÜRK  kadına seçme ve seçilme hakkını 1934 yılında hayata geçirmiş  çünkü  kurtuluş savaşında kadınlarımız ön saftaydılar.ama ne yazık ki bu gün ülkemizi yöneten AKP zihniyeti bu hakların çoğunu elimizden almaya çalışıyor.

Kadına sen 3 çocuk yap evde otur, çocuk bak konuşma, karışma ,sus demektedir.CHP si %33 kadın kototası ile tüm  örgütümüzde kadının yönetici  olarak yer vermiştir. İşte CHP ile AKP arasındaki fark ve zihniyet bu  gelin birlikte olalım birlikte hep beraber yönetelim çalışalım  ve bunu başaralım. Çünkü Her başarılı bir erkeğin arkasında  kadın vardır.Bu duygularla Kadın kollarımızın bu etkinliğinin eğlenceli geçmesini diliyerek sözlerini bitirdi.

 

Daha sonra konuklara hitaben İl ve İlçe kadın kolları başkanları ise birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verirken ‘’kadınsız ev’in olmayacağını vurgulayarak CHP sinin kadınlara verdiği değeri iyi bilinmesini gerektiğini ve bu bağlamda bu ülkeyi yönetirken bizlerinde Siyasi,Kültürel,Sosyal, vs her türlü platformlarda olmamız gerekir bu da sizlerin çalışmaları ile gerçekleşektir.Biz kadınlar birlik ve beraberlik içerisinde ile de mahalleerimizde sokaklarımızda herkesi her haneyi ziyaret ederek CHP yi iktidara taşımalıyız dediler. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı