SİNCAN’DA GENÇLER HEM YÜRÜDÜ HEM ÇÖP TOPLADI

SİNCAN’DA GENÇLER HEM YÜRÜDÜ HEM ÇÖP TOPLADI

Sincan Eko Çiftlik’te koşu ve çöp toplamanın bir arada yapıldığı plogging etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, çevre bilincinin önemine dikkat çekti.

Sincan Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında bir araya gelen gençler Sincan Eko Çiftlik’te koşu ve çöp toplamanın bir arada yapıldığı plogging etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, çevre bilincinin önemine dikkat çekti.

 

Çevre dostu projeleriyle gündeme gelen Sincan Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü de ihmal etmedi. Özellikle gençlerin çevre duyarlılığına yönelik çalışmalara öncelik ve önem veren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da katkısıyla düzenlenen plogging etkinliğine katıldı. Hem koşup hem de çöp toplayarak yapılan plogging katılımcılar için keyifli bir açık hava etkinliğine dönüşürken, gençler adeta çöp toplama yarışına girdi.

Eko Çiftlik’te düzenlenen ve yaklaşık 150 kişinin katıldığı plogging etkinliğinin ardından, gençlere hem ikramda bulunuldu hem de hediyeler verildi. Çevre hassasiyetiyle bilinen Başkan Murat Ercan, bir konuşma yaparak gençlere seslendi.

Gelecekte dünyayı bekleyen tehlikelere ve küresel iklim krizine dikkat çeken Başkan Ercan yeni neslin çevre duyarlılığının ne kadar önemli olduğunu şu cümlelerle anlattı:

 

“Çevre hassasiyeti çok önemli biliyorsunuz ve giderek de daha önem kazanıyor. Geleceğin dünyasında daha büyük bir anlamı olacak ama biz bugünden bunu doğru tespit ettik. Sincan Belediyesi olarak çevre dostu projelere her zaman öncelik verdik. Gerek bizler gerekse bizim yetiştireceğimiz, sizin yetiştireceğiniz nesiller, çevresine çok daha duyarlı, çevresiyle organik bağ içerisinde ve çevresine zarar vermeyen kişiler olacak. Bu çerçevede bizler de çevre bilinci oluşturmaya gayret ediyoruz.”

 



Anahtar Kelimeler: SİNCAN’ GENÇLER YÜRÜDÜ TOPLADI

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı