SİNCAN’DA YARIM ELMA HAYIR ÇARŞISI YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

SİNCAN’DA YARIM ELMA HAYIR ÇARŞISI YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

Sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine kucak açan Sincan Belediyesi, ilçe genelinde yardım seferberliğine devam ediyor.

Sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine kucak açan Sincan Belediyesi, ilçe genelinde yardım seferberliğine devam ediyor. 9 Eylül’de hizmete açılan Yarım Elma Hayır Çarşısı aracılığıyla ile 13 bini aşkın kişiye yardım ulaştırıldı. 11 ayın sultanı Ramazan ayında da yardımlar artarak devam edecek.

Toplumsal dayanışma ruhunu arttırmak, belediyenin sosyal yardım alanında daha aktif ve daha hızlı işleyiş sağlayabilmesi adına Sincan Belediyesi “Yarım Elma Hayır Çarşısı” 9 Eylül 2020 yılında hizmete girdi. Çarşı açılmasıyla birlikte binlerce kişinin gönlüne dokundu, umut oldu, yüzünü güldürdü.

Hayır Çarşısı Aracılığıyla 13 Bin 412 Kişiye Yardım Ulaştırıldı

Çarşıda marketten giyime, kırtasiyeye, temizlik malzemelerine kadar çok sayıda kalemde vatandaşlara yardım yapılıyor.

9 Eylül’de faaliyetlerine başlayan çarşıdan bugüne kadar;

8 bin 766 kişiye gıda kolisi,

3 bin 915 kişiye temizlik kolisi,

345 kişiye kıyafet yardımı yapıldı.

Yarım Elma Hayır Çarşısı ihtiyaç sahibi öğrencileri de unutmadı. 300 kişiye eğitim seti yani kırtasiye yardımında bulunuldu. Ayrıca;

Engelli vatandaşlara 21 tekerlekli sandalye verildi.

65 haneye ikinci el eşya yardımında bulunuldu.

Sosyal yardımlardan faydalanmak için dilekçe ile belediyeye bizzat başvurmak ya da e-devlet üzerinden müracaat etmek gerekiyor.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan yaklaşan Ramazan öncesi yardımlaşmanın önemine değindi. Pandemi nedeniyle zor günlerden geçildiğine işaret ederek “Sincan Belediyesi olarak kimseyi yalnız bırakmıyoruz. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Eylül ayında hizmete açtığımız Hayır Çarşımız paylaşımın, yardımlaşmanın en güzel örneği oldu. Çarşımız aracılığıyla binlerce vatandaşımıza el uzattık. Mübarek Ramazan ayında da yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı