SİZ KİMSİNİZ Kİ TÜRK’Ü ATATÜRK’Ü SİLMEYE ÇALIŞACAKSINIZ?

SİZ KİMSİNİZ Kİ TÜRK’Ü ATATÜRK’Ü SİLMEYE ÇALIŞACAKSINIZ?

Askeri Ceza Kanunun Görüşmelerinde Hayrettin Nuhoğlu Atatürk ve Türk düşmanlığı yapanlara ve Danıştay kararlarından ve Hükümetin diğer uygulamalarına karşı çok sert konuştu.

Askeri Ceza Kanunun Görüşmelerinde Hayrettin Nuhoğlu Atatürk ve Türk düşmanlığı yapanlara ve  Danıştay kararlarından ve Hükümetin diğer uygulamalarına karşı çok sert konuştu. Türk'ün bayrağı, al bayrağın gölgesinde yaşayacaksınız, bütün nimetlerden faydalanacaksınız, sonra da kalkıp Türk'ün ülkesi Türkiye'de, Türk'ü ve Atatürk'ü silmeye, yok etmeye çalışacaksınız. Siz kimsiniz ki buna cüret ediyorsunuz? dedi.

  Kanun değişikliğinin uygulamada bazı sıkıntılara yol açacağı ve sonuçlarının şimdiden öngörülemeyeceği ifade eden Nuhoğlu; İktidarın FETÖ'yle beraber yürüdüğü ve her istediklerinin verildiği 2009 yılında çıkarılan kanunu hatırlatarak geçmişte askeri personellerin özel yetkili sivil mahkemelerce yargılanma yolunun açılmasıyla TSK’nın komuta kademesinin Ergenekon ve Balyoz gibi çok sayıda davayla tasfiye edilmesi gerçekleştirilmişti. Bu şekilde 15 Temmuz darbe girişiminin yolunun açıldığı öngörülememişti. Askerî kurumların çoğunun kapatılması ve Genelkurmay Başkanlığına bağlı hiyerarşinin bozulmasından sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri ast-üst hiyerarşisinde de intizamı bozacağı ve keyfiliğe yol açacağı belirterek  kanuna karşı olduklarını açıkladı.

ANDIMIZ’I REDDEDENLER GERÇEKLERİN FARKINDA OLAMAYANLARDIR

Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı her tavrın Türkiye Cumhuriyeti devletine, kurucularına ve kuruluş felsefesine açılan bir savaş olduğunu belirten Nuhoğlu; “Türk ve Atatürk düşmanlığı Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkıp Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasıyla birlikte başladı, hiç durmadı ama son yıllarda ayyuka çıktı. İstiklal Harbi'ne karşı çıkanlar, düşmanla iş birliği yapanlar, saltanat ve hilafet fanatikleri, Atatürk ve Kuvayımilliyecilerin idamına fetva verenler, iç isyanları çıkaranlar, asker kaçakları, İstiklal mahkemelerinde yargılananlar, kapatılan tekke ve zaviyelerin mensupları, yeni Türk devletine karşı olanlar, inkılaplara karşı çıkanlar, Türklüklerinden şüphe edenler; işte, bugün Türk ve Atatürk düşmanlığı yapanlar onların torunlarıdır.  Dün burada andımızla ilgili kanun teklifimizi reddedenler de hâlâ bu gerçeklerin farkında olmayanlardır. Küreselleşmenin millî devletleri tehdit ettiği bir dönemde birlik ve beraberliğimizi devam ettirecek bütün millî değerlerimiz gibi andımıza da sahip çıkılmalıydı.” dedi.

ATATÜRK VE TÜRK DÜŞMANLIĞI  HER YERDE

Atatürk ve Türk düşmanlığı karşıtı uygulamalar, her yerde olduğu belirten Nuhoğlu; “Danıştay tarafından alınan, devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının çıkarılması kararı da aynı kesimler tarafından gerçekleştirilen bir karardır. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Yönetmelikleri Atatürk adı ve ilkelerini ihtiva ettiği için yürürlükten kaldırıldı, Millî Savunma Üniversitesi Harp Okulları Yönetmeliği ile Astsubay Meslek Yüksekokulları Yönetmeliği'nde giriş şartları arasında bulunan "İrtica ve bölücü görüşleri benimsememiş ve bu faaliyetlere karışmamış olmak." hükmü de kaldırıldı. Millî Savunma Üniversitesi bünyesindeki subaylık ve astsubaylık temel askerlik anlayışı kursları yönergelerinden ve müfredatından Atatürk'ün adı ve ilkeleri de kaldırıldı. Bu, Atatürk ve Türk düşmanlığı karşıtı uygulamalar, her yerde olduğu gibi başka birçok bakanlıkta da devam etmiştir. SİZ KİMSİNİZ Kİ BUNA CÜRET EDİYORSUNUZ?

İlkokullardan harp okullarına ve devlet kurumlarından madalyalara kadar Türk ve Atatürk düşmanlığının bu boyutlara gelmesiyle gönüllerden Atatürk'ü sileceğini zanneden zavallılara buradan özellikle hatırlatmak istiyorum. Türk'ü tarihten silmek için, yüz yıl önce, dünyanın bütün emperyalist güçleri Türk milletini mağlup etmeyi başaramadı. Siz kimsiniz ki buna cüret ediyorsunuz?

Türk'ün bayrağı, al bayrağın gölgesinde yaşayacaksınız, bütün nimetlerden faydalanacaksınız, sonra da kalkıp Türk'ün ülkesi Türkiye'de, Türk'ü ve Atatürk'ü silmeye, yok etmeye çalışacaksınız. Bu çatı altında bu kürsüde ettiğimiz yemine sadık kalarak bütün bu tezgâhları bozmak ve Türklük düşmanlarına hak ettikleri cevabı vermek hepimiz için görev olmalıdır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, kurucu iradeye bağlı kalarak millî birlik ve beraberlik içinde Türkiye Cumhuriyeti devletini ilelebet yaşatmayı başaracağımızı ilan ediyorum” dedi.



Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu