Şoförler Odası´nda Silahlı Çatışma

Şoförler Odası´nda Silahlı Çatışma

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası´nın yönetim kurulu toplantısı öncesi gruplar arasında çıkan tartışma sonucu silahını çeken Oda Başkanı Zafer Şener´in rastgele ateş açmasıyla kendisi dahil 6 kişi yaralandı.

Çatışmanın tarafları Oda Başkanı Zafer Şener ve Başkan Vekili İzzet Yıldırım, 12 Ocak 2014´te yapılan oda seçiminde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in "açık destekli adayı" Mehmet Yiğiner´e karşı ittifak yapmışlardı. CHP Ankara eski İl Başkan Yardımcısı İzzet Yıldırım, seçimde Zafer Şener lehine çekilmişti. Her iki adayın ortak listesi karşısında kaybedeceğini anlayan Yiğiner taraftarları salonda arbede çıkarmış, Çevik Kuvvet müdahalesiyle oylama tamamlanabilmiş ve Şener-Yıldırım listesi 50 oy farkla Gökçek´in adayına üstünlük sağlamıştı.

İttifak listesinden Şener Oda Başkanı, Yıldırım ise Oda Başkanvekili olarak çıktı. Fakat ilerleyen süreçte iddialara göre ortakların arası açıldı. En son Kızılay Güvenpark´taki taksi depolama alanını 3.000 TL karşılığında 15 yıllığına kiraya vermek isteyen Şener ile buna karşı çıkan Yıldırım arasındaki gerilim, Yıldırım´ın Başkan Vekilliği´nden düşürülmesiyle çatışma noktasına geldi. Silahın konuştuğu bu çatışmayla birlikte 2,5 yıl önce Melih Gökçek´e karşı kurulan işbirliği çatlamış oldu.

İddiaya göre, Beşevler´de bulunan Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası´nın yönetim kurulu toplantısı öncesi Oda Başkanı Zafer Şener ile diğer oda üyeleri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın alevlenmesiyle Başkan Zafer Şener silahını çekti. Rastgele ateş açmaya başlayan Şener, kendisiyle birlikte, oda üyelerinden Tahir Polat, Eren Yıldırım, Mehmet Okur, Harun Arpa ve Niyazi Erdinç´i yaraladı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, asayiş, çevik kuvvet ve yunus ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri olayda yaralanan 6 kişiyi ambulanslarla çeşitli hastanelere götürdü. Bölgeye gelen olay yeri inceleme ekipleri, çatışmanın meydana geldiği Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası binasında olaya ilişkin delilleri topladı.

Görgü tanığı Ömer Yıldırım, yaşanan olayı şöyle anlattı:

“Bugün saat 14.00´te yönetim toplantısı vardı. Başkan Şener 13.30´da geldi. Bazı arkadaşlar ile tartışma yaşandı. Başkanın kendi şahsi borcu var. Şahsi borcunu kapatmak için Güvenpark´taki yeri satmak istiyor. Karşı taraf Kızılay YKM´nin önündeki cebi sattırmayız diye karşı çıkıyor. Biz de burayı sattırmamak için destek olmaya geldik. İçeride 70-80 kişi vardı. Rastgele ateş edince kendiyle birlikte arkadaşlarını da vurdu. Silahını çekti 6 kişiyi yaraladı. Aşağı yukarı 15 el ateş etti.”

Olay sonrası bir tabanca polis ekipleri tarafından alınırken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

KENDİSİ DE SEKEN KURŞUNLARLA YARALANDI
ANKARA Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası´nda anlaşmazlık nedeniyle yönetimde bulunan iki grup arasında silahlı kavga çıktı.  Yönetim kurulu toplantısı öncesi silahını çeken oda başkanı Zafer Şener, 5 kişiyi yaraladı. Kendisi de seken kurşunlarla yaralandı.  Beşevler´de ki Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki oda binasında yönetim kurulu toplantısı öncesinde oda Başkanı Zafer Şener, belinden çıkardığı silah ile 5 kişiyi yaraladı, seken kurşun ile kendisi de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Şener´in silahından çıkan kurşunlarla yaralanan Mehmet O. Tahir P, Bedri E, Harun A, Eray Y´ da ile Şener hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri güvenlik kamerası görüntülerine el koyarken, geniş çaplı soruşturma başlattı.

İZZET YILDIRIM: KIZILAY´DAKİ TAKSİ DEPOLAMA ALANINI PEŞKEŞ ÇEKMEMİZİ İSTEDİLER
Olayın ardından oda önünde açıklama yapan Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanvekili İzzet Yıldırım, kendilerine kumpas kurulduğunu öne sürerek "Bugün talihsiz bir olay yaşadık. 25 gündür, oda olarak büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Gayrimeşru diye adlandırdığımız kişiler; Başkan Zafer Şener tarafından odamızı işgal altına almışlardır. Bu, kayıtlarımızda mevcuttur. Yönetim olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bugün bizim bir yönetim kurulu toplantımız vardı. Bu arkadaşlar karar defterini çalarak bizim hakkımızda kumpas kurdular. Bunların üst akılları var. Bunlar ´sizi başkan vekilliğinden düşürdük´ şeklinde bir kumpas düzenlediler. Kumpası kullanarak Kızılay´daki taksi depolama yerini 15 yıllığına 3 bin TL kiraya peşkeş çekmemizi istediler. Biz yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte ´bu esnafın bir kuruşunu kimseye yedirmeyiz´ dedik. Zafer Şener, ortağı Mehmet Okur´la birlikte odaya girer girmez silahına davranarak, ´İzzet Yıldırım´ı buradan atın´ diye bir hareket yapıp silahını ateşlemiştir. Ateşledikten sonra hem ortağını hem de kendisini vurmuştur. Burası esnafın malı ve esnaf bugünden sonra odasına sahip çıkacaktır. Kimsenin hakkını kimseye peşkeş çektirtmeyiz. Kızılay Depolama Alanı esnafındır, esnafın kalacaktır. Ankara taksici esnafı çok zekidir, bu işin kimler tarafından organize edildiğinin bilincindedir. Bir başkan kendi yönetim kuruluna ve üyesine silah çekebilir mi? Bu olay kamera kayıtlarında tespitlidir, emniyet bu işe el atmıştır ve herşey ortaya çıkacaktır. Ortaya çıkan tek silah Zafer Şener´indir ve bize silah çeken de kendisidir. Olayla ilgili olarak savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız. Biz görevimizin başındayız, yargının kararına saygı duyacağız"  dedi. 
 
ZAFER ŞENER BİR ANDA SİLAHINI ÇEVİRDİ
Sesler üzerine aşağı indiklerini belirten Görgü tanığı personel, “ Zafer Şener bir anda silahını çevirdi insanlara karşı. Bir anda bağırmaya, küfretmeye başladı. Sakin ol demeye kalmadı, elinde ki silah patladı. Sonra da gerisi geldi. İnsanlar birbirini iteklemeye başladı. Sonra baktık ki 5-6 tane yaralı. İnsanlar yerde. Bir anda kan gölüne döndü şeklinde konuştu. 



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli