SORUNLARI HALKLA BİRLİKTE ÇÖZÜYOR

SORUNLARI HALKLA BİRLİKTE ÇÖZÜYOR

Gecekondu ağırlıklı yerleşimin bulunduğu Polatlı Yenimahalle’nin sorunlarının tartışıldığı halk istişare toplantısında katılımcılara hitap eden Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Şehri birlikte yönetmek, kararları birlikte almak sözlerini tut

  Polatlı Belediyesi 13 Eylül Kültür Merkezindeki toplantıda Başkan Yıldızkaya,  Şehrin yeni gelişme alanının Eskişehir – Ankara Karayolu kenarındaki Yenimahalle olduğunu, yönetişim içindeki mahalle halkının uzlaşmayla alacağı kararlarla Polatlı’nın kabuğunu kıracağını ifade etti.

 YENİMAHALLE’DE SİZE RAĞMEN BİR ŞEY YAPMAYACAĞIZ-

Yenimahalle’de arsası, evi hissesi olan kişilerin görüşlerinin önemli olduğunu,  çözümü mahalle halkının görüşleri doğrultusunda gerçekleştirmek istediklerini belirten Başkan Yıldızkaya, ‘’Yenimahalle’nin döşümü için burada makulü aramamız burada makulü bulmamız gerekiyor. Bu çerçevede baktığımızda Polatlı’da, Polatlı girişinde yeni bir mahallenin süratle bir değişime ve dönüşüme ihtiyacı olduğu hepimizin bildiği bir gerçektir.  Yenimahalle’de size rağmen bir şey yapmayacağız.  Fakat Polatlı’nın dönüşüme ihtiyacı olduğu da bir gerçektir.    Polatlı’nın yeni bir Şehir Merkezine ihtiyacı var. Bu şehir Merkezi de Yenimahalle’dir;  orada yeni bir şehir merkezi oluşturalım, bu sayede Polatlı ana yoldan azami ölçüde yararlansın. Özellikle belirmek istiyorum: Bizi siz seçtiniz. Biz size rağmen sizin hilafınıza, sizi sıkıntıya sokan, sizi mağdur eden bir işin içinde olmayız. Burada sadece evlerin, konut alanlarının değil, altında ticari alanlarında oluştuğu, bankaların büyük firmaların mağazalarının da altında olduğu yeni bir şehir orada oluşabilir.’’ diye konuştu.

 Daha sonra Yenimahalle’de hisse sahibi katılımcılar söz olarak isteklerini dile getirdiler.

 Yenimahalle mahallesinde 444 parselde 7 yüz’ün üzerinde hisse sahibi bulunuyor.

 Polatlı Belediyesi 13 Eylül Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya,  Belediye Başkan yardımcıları Veli Keskin, Muhsin Akdeniz, Belediye Meclis üyeleri Alpay Bolsu, Turan Irak,   Yenimahalle Mahallesi Muhtarı Esra Bilgiç, İmar Müdürü Erdal Çağlar, Fen İşleri Müdürü Mustafa Yargıç, Zabıta Müdürü Abdil Sezer ve Yenimahalle’de konut ve arsası bulunan vatandaşlar katıldı.



Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı