Sözleşme mi, Kamuflaj mı?

Sözleşme mi, Kamuflaj mı?

Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında bulunan ancak belgesi olmadığı için hak sahibi olamayan gecekondu sahibi vatandaşlar için Mamak Kusunlar ve Üreğil Mahallesi’nde üretilen konutlar, düzenlenen kura töreniyle sahiplerine verild

Koordinatörlüğünü Ercan Kınacı’nın üstlendiği projenin 1. Etapta Mamak Kusunlar Bölgesi’nde inşa edilen 1374 konuttan son parti olan 316 konut daha çekilen kuran ile sahiplerine teslim edildi. Törende ayrıca proje kapsamında 48 adet zemin kat konutun da kurası çekilerek gecekondu sakinlerine verildi.  

Mamak Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen konut kura teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kentsel Dönüşüm Mamak Koordinatörü Ercan Kınacı, Belediye Başkanı Mesut Akgül, TOKİ yetkilileri, bürokratlar ve gecekondu sahipleri katıldı.

 “Sözümüzü Yerine Getirmenin Sevincini Yaşıyoruz”

Konuşmasına başlamadan önce iki aydır sürdürülen Ankara’nın kirli suyu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gökçek, konunun çarpıtıldığını belirterek muhalefeti gündemi meşgul etmekle suçladı. 2004-2009 seçim vaatlerini yerine getirmeyen Melih Gökçek; “Allah verdiğimiz sözleri teker teker yerine getirmeyi bize nasip ediyor. Bizler sizlere konutlarınızın sözünü verdik. Bugün verdiğimiz sözü yerine getirmek nasip oldu” sözleriyle devam etti.  

Vatandaşlara yaşam kalitelerini yükseltecek daha modern konutlarda oturma imkanı tanıyacak olan kentsel dönüşüm projelerini yapmayı sürdürdüklerini ifade eden Başkan Gökçek, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, bunların en önemli örneklerinden birisidir.  7 milyon metrekarelik alanıyla Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesinin Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz”  dedi.

Proje kapsamında edindiğimiz bilgilere göre, 316 gecekondu sahibine imzalatılan içeriği belli olmayan, hak sahiplerinin kaç m2’ye kaç m2 alacakları ve sözleşme sonucu bankaya ne kadar borçlanacakları belirsiz olan sözleşme neticesinde kuralar çekidi.

Projenin 14 mahalleyi kapsadığını söyleyen Gökçek: “Proje kapsamında yaklaşık 13 bin 800 gecekondu yer almaktadır. Bugüne kadar 7 bin 360 gecekondu sahibi ile anlaşma sağladık. Uzlaşma işlemlerinin yoğun olarak devam ettiği 1., 4., 5.,6., ve 7. Öncelikli etaplarda yer alan yaklaşık 3 bin 370 adet gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik. 1. Etap kapsamında 1147 adet konutun kurası çekilerek hak sahiplerine teslim edildi” dedi. 



Anahtar Kelimeler: Sözleşme mi Kamuflaj mı?

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı