Spor Kulübü 2021’e damga vurdu

Spor Kulübü 2021’e damga vurdu

Futbol,hentbol,dart, boks, badminton, futbol, bilardo, yüzme gibi birbirinden farklı branşlarda Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü, 2021 yılına damga vurdu.

Ulusal ve Uluslararası müsabakalara katılarak Yenimahalle’nin ismini başarıyla temsil eden Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü sporcuları, milli takım formasıyla katıldığı şampiyonlarda da ay yıldızı bayrağı gururla dalgalandırdı.

Eylül Kibaroğlu madalyaları topladı

Bilardo branşında Eylül Kibaroğlu ile adını dünyaya duyuran Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü, 2021 yılında madalya şov yaptı. Yenimahalle’nin milli gururu Eylül Kibaroğlu, kadınlar 10 top branşında Avrupa Şampiyonu, Avrupa Şampiyonası 9 top müsabakalarında bronz madalya, İtalya’da düzenlenen Euro Tour müsabakalarında ikincilik ve Türkiye Kadınlar Pool Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonluğunu kazanarak ulaşılması zor bir başarının altına imza attı.

Sporda engel tanımayan Yenimahalle

Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, yurt içi ve yurt dışı şampiyonalarda adından söz ettirdi. Goalball (Kadın-Erkek), Futbol (B1),Futsal (B2-B3), Atletizm, Judo, Halter, Yüzme, Satrançbranşlarına sporcu kazandıran Yenimahalle, milli takım düzeyinde Sevda Altunoluk, Reyhan Yılmaz, SevtapAltunoluk, Abdullah Aydoğdu ve Havva Elmalı ile Türk Bayrağı’nı 1’inci sırada dalgalandırdı.Samsun’da yapılan Avrupa Goalball Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı adına 31 gol atarak 15’inci kez Uluslarlarası şampiyonalarda gol kraliçesi olma başarısına ulaşan Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü oyuncusu Sevda Altunoluk’unbaşarısı da dünya çapında yankılandı. Kazandığı madalyalarla yıla damga vurmayı başaran Sevda Altunoluk, BBC tarafından yayımlanan 2021 yılı 100 Kadın Projesi’ne Türkiye’den seçilen 2 kadından biri oldu.

Yenimahalle ringlerin tozunu attırdı

Kick Boks branşında Yenimahalle Belediyesi, 8 altın 4 bronz madalyanın sahibi olurken Point branşında da 1 gümüş madalya kazandı. Boks Şampiyonasında 37 kg’da Ali Durak ve 57 kg Gençler branşında Furkan Akgün birinciliğe ulaştı. Liseler Arası Türkiye Şampiyonası Seçme Müsabakalarına da katılan Yenimahalle’nin demir yumrukları, turnuvadan 2 altın, 1 bronz madalya ile döndü.

Badminton da gençler göz doldurdu

Badminton sporunda ise Yenimahalle’den TalyaGerçeker, Feyza Nur Lale ve Emir Kalaneraldıkları dereceler sayesinde milli takıma girmeye hak kazandı.13 yaş altı Badminton İl Birinciliği’nde tek bayanlar kategorisinde Nevra Mutlu ile şampiyonluğu yakalayan Yenimahalle Belediyesi, 15 Yaş Altı İl Birinciliği’nde farklı kategorilerde Ankara ikinciliği ve üçüncülüğü kazandı.

Yenimahalle futbolda lider koltuğunda

Muzaffer Gültekin Süper Amatör Lig’inde mücadele eden Yenimahalle Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig’e yükselme hedefine emin adımlarla yürüyor. Oynadığı maçlarda sadece 1 mağlubiyeti bulunan mavi beyazlı ekip lider durumda.

Altın kulaçlar Yenimahalle’de yetişiyor

Yüzme sporuna gençleri ve çocukları yönlendirmek amacıyla ilçenin 4 ayrı noktasına olimpik kapalı yüzme havuzu konumlandıran Yenimahalle Belediyesi, yapılan yatırımların meyvelerini topluyor. Düzenlenen turnuvalarda Arda Sarıkaya,EfehanHanecioğlu,Umut Ata Sarıkaya yıl boyunca madalyaları topladı.

Yenimahalle Wushu ve MuayThai’de fark yarattı

Farklı spor dallarına ilgi duyan ilçe sakinleri içinde kapılarını ardına kadar açan Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü, yetiştirdiği sporcularla Wushu ve MuayThai müsabakalarında büyük başarılara imza attı. Yenimahalle’nin sporcuları, Türkiye Şampiyonası’nda 6 altın, 4 gümüş, 1 bronz madalya kazandı.MuayThai Cumhuriyet Kupasına 14 sporcu ile katılan Yenimahalle, 9 altın, 2 Gümüş, 3 Bronz madalya kazandı. MuayThai İller Arası Dostluk Kupası Turnuvasında ise 8 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya ve takım olarak 3’üncülük kupasının sahibi oldu.



Anahtar Kelimeler: Kulübü damga vurdu

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli