STRATEJİK PLAN TOPLANTISI YAPILDI

STRATEJİK PLAN TOPLANTISI YAPILDI

Polatlı’da, ``Tarım Stratejisi ve Eylem Planı`` toplantısı yapıldı. Polatlı 13 Eylül Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, ilçenin 2014-2019 yıllarını kapsayan gelişim stratejisi ve eylem planı görüşüldü.

Polatlı’da, ``Tarım Stratejisi ve Eylem Planı`` toplantısı yapıldı. Polatlı 13 Eylül Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda,  ilçenin 2014-2019 yıllarını kapsayan gelişim stratejisi ve eylem planı görüşüldü.

 

Toplantıda konuşan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı’nın tarım sanayi, eğitim ve turizm şehri olması için önemli imkan ve fırsatlarının olduğunu, 2019 yılına kadar 5 yıllık sürede belirlenen stratejiyle Polatlı Üniversitesi,  Frig Gordion ve Sakarya Zaferi Turizm değerlerinin ekonomiye kazandırılması için strateji belirlenmesi ve eylem planının hazırlanıp uygulanması gerektiğini ifade etti.

 Polatlı’nın elindeki tarihi fırsatın farkında olmadığını Belirten Başkan Yıldızkaya, ‘’Polatlı hızla büyüyen bir şehir; önümüzdeki yıllarda çok daha hızlı büyüyecek, askeri okulların buraya gelmesi söz konusudur. Artı bugüne kadar Polatlı’da yıllık 1800 üniversite öğrencisi öğretim geldi. Gazi üniversitesinin 3 bin,  üç bin 5 yüz öğrencili bölümlerinin gelmesiyle 5 kişi, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren burada eğitim alacak.   Polatlı birkaç yıl içerisinde şimdiki halinden yüzde 20 daha büyüyecek ve kaliteli nüfus buraya gelecek.  Askeri okulları, üniversite öğrencisine kaliteli hizmet edecek hale gelmemiz gerekir. ‘’ dedi.

-POLATLI’NIN TURİZMLE TANIŞMASI GEREK, 1 MİLYON TURİST BEKLİYORUZ-

   Başkan Yıldızkaya, ilçenin tanıtım eksiğini Polatlı Tanıtım Ajansını(POTA) kurarak gidereceklerini belirten Başkan Yıldızkaya,  şunları söyledi:

 

Önümüzdeki 5 yılda Polatlı mutlaka bir turizm şehri olmalıdır, bir üniversite şehri olmalıdır.  Polatlı’ya üniversitenin büyük değer katacağına inanıyorum. 2019 yılında müstakil Polatlı üniversitesi kurulmalıdır.

 Turizmi önemsiyoruz; Polatlı’nın tarihi mirasının farkında olması gerekir. Gordion ve Sakarya Zaferini anlatıp, tanıtımımızı yapmamız gerekir. Sakarya, Gordion Turizme açılacak. 1 milyon turist bekliyoruz.

 Tarımsal ürünlerde Polatlı’nın marka değerinin  oluşturulması gerekir. Küçücük kasabalar üzümle, incirle marka üretiyorlar. Biz önemli bir tarım şehriyiz.  Polatlı Markasını oluşturmamız gerekir. Hayvan pazarının bulunduğu yerlere büyük getirisi var. Önümüzdeki 5 yılda Polatlı Hayvan Pazarının kurulması gerekiyor.

 Köylerin adının mahalle yapılmasıyla, köy özelliği gitmiyor, sorunları bitmiyor….

 Yıl sonuna kadar bütün köylere çöp konteynerleri koyacağız.

 Köylerin sorunlarının çözümüne yönelik Kırsal Kalkınma Müdürlüğünü kurduk. Bu müdürlüğümüz, köylerin sorunlarını tespit edip, belli program dahilinde çözümler getirilecek…’’

 

Polatlı 13 Eylül Kültür  Merkezinde  gerçekleştirilen toplantıya, Polatlı  Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Veli Keskin, Muhsin Akdeniz, Kent Konseyi Başkanı Serpil Öztürk, Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Köse,  kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe müdürleri,  Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.



Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli