ŞUBAT´TA SANAT

ŞUBAT´TA SANAT

Çankaya Belediyesi Şubat ayı kültür sanat rehberi sanatseverlere yoğun bir program sunuyor. Her gün farklı bir etkinliğin yer aldığı Çankaya Belediyesi kültür sanat merkezleri konser, sergi, tiyatro oyunu ve seminerler ile sanatseverleri bekliyor.

Çankaya Belediyesi dolu dolu bir program ile Şubat ayını karşılıyor. Sergi, tiyatro oyunu, konser, seminer gibi bir dizi farklı etkinliklerin yer aldığı programlar Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, Yılmaz Güney Sahnesi ve Galeri Çankaya´da sanatseverlerle buluşacak.

Behiç Ak´ın yazdığı, Semih Çelenk´in yönettiği,  Sevinç Erbulak ve Fırat Tanış´ın oynadığı “Ayrılık” adlı tiyatro oyunu 16 Şubat tarihinde MEB Şura Salonunda gösterilecek. Bir yıl önce ayrılan çiftin yeniden bir araya gelmesini konu edinen oyun, ikili hayata ilişkin eğlenceli ve sıcak bir güldürü. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlik için 8 Şubat tarihinden itibaren ÇSM ve Yılmaz Güney Sahnesinden yer fişi alınması gerekmektedir.

Çankaya Belediyesi Ankaralı gençleri 17 Şubat´ta ise rap konseri ile buluşturacak. Rap dinleyicilerinin yakından tanıdığı isimler olan Allame, Ados, Old G, Tankurt Manas ve DJ Tanerman´ın sahne alacağı program Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

ÇSM Şubat ayının ilk günü farklı bir sergiye ev sahipliği yapacak. “Tespih sevdadır, aşktır, tutkudur, huzurdur, yaradana ulaşmaktır, duadır, sabırdır” diyen tespih tutkunu Serdar Şenel´in koleksiyonunun önemli parçaları 1-12 Şubat tarihleri arası ÇSM´de olacak. Aynı tarihler arası 30´uncu sanat yılını geride bırakan Ressam Haydar Ekinek´in  “Sanatın % Kaçındayız?” başlıklı sergisi de sevenleriyle buluşacak. 2-12 Şubat tarihleri arasında ise art´ALAN sergisinde, Rusya Federasyonu Kuzey Osetya-Alanya ile Güney Osetya´dan 23 fotoğrafçı ve Türkiye´nin birçok şehrinden Oset-Alan kökenli 15 ressamın eserleri yer alacak.

12Şubat´ “2. Epilepsi ve Yaşam Sempozyumu” Çankaya Belediyesi ve Epilepsi Hasta ve Yakınları Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilecek. 17-25 Şubat tarihleri  arası “Kurtuluşunun 100. Yılında Trabzon”  adlı sergi Trabzon Kültür Derneği ve Trabzon Vakfı tarafından düzenlenecek. Sergide Trabzonlu sanatçıların; resim, heykel, seramik, fotoğraf, karikatür, el sanatları eserleri yer alacak. 18 Şubat tarihinde “Beşir Göğüş Türk Dilini ve Çocuk Edebiyatını Geliştirme Ödülü 2018” ÇSM´de gerçekleşecek.

 SEVGİLİLER GÜNÜ ÖZEL KONSERİ YILMAZ GÜNEY´DE

Yılmaz Güney Sahnesi´nde Ankara Devlet Konservatuarı´nda klasik müzik eğitimi almış müzisyenler ise 9 Şubat´ta “Sevdiğimiz Türküler” adlı eserler izleyici ile buluşacak. 10 Şubat´ta ise 2017´de aramızdan ayrılan, 68 kuşağının önde gelen isimlerinden Yazar, Çevirmen ve Yayıncı Oktay Etiman, dostlarının katılacağı “Etiman´a Saygı Toplantısı” düzenlenecek. Gerek Türkiye, gerek dünya arenasında ismini duyurmak amacı ile 2014 yılında bir araya gelen Anadolu Nefesli Beşlisi ise Sevgililer Günü Özel Konser Programı ile müzikseverlerle buluşacak. Geleneksel müzik kültürü içindeki ezgileri modern batı enstrümanları ile buluşturan Anadolu Nefesli Beşlisi, 13 Şubat akşamı Yılmaz Güney Sahnesi´nde olacak.

22-23 Şubat tarihlerinde “Bir Valize Ne Sığar ki!” adlı Ankara Sanat Tiyatrosunun oyunu Yılmaz Güney Sahnesinde sergilenecek. Eser anılarını, köklerini terk ederek birkaç parça eşyanın sığdırıldığı bir bavulla anayurtlarını terk etmek zorunda kalan göçmenlerin bir araya toplandığı bir meyhanede geçiyor. Ücretsiz gerçekleşecek etkinlik için 15 Şubat tarihinden itibaren yer fişi almak gerekmektedir.

Üniversiteli ve yeni mezun gençlerden oluşan Chromas Koro 25 Şubat´ta Yılmaz Güney Sahnesi´nde izleyici ile buluşacak. Repertuvarında latin parçalardan türkü düzenlemelerini, çağdaş klasik eserlerden pop düzenlemelerine birçok eser bulunan koro keyifli bir gece yaşatacak. Yılmaz Güney Sahnesi 27 Şubat akşamı ise “Misket´in Hüznü” adlı gösterisi ile Söylev Ezgi Uludağ´ı izleyici ile buluşturacak.

 YAŞAR KEMAL SEMİNERİ

Ölümünün 3. Yılında usta yazar Yaşar Kemal, Sevdalım Hayat Okuma Atölyesi ve Yaşar Kemal Vakfı tarafından düzenlenecek seminer ile anılacak. Zülfü Livaneli Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilecek etkinliğe Zülfü Livaneli, Feridun Andaç, Ender Macun gibi isimler katılacak. Zülfü Livaneli Kültür Merkezi 13-28 Şubat tarihleri arası “Sanat bir proje değildir; ruhsal bir dışavurumdur” diyen sanatçı Zafer Kalfa´nın “Yosma ve Zarif” adlı resmi sergisini sanatseverlerle buluşturacak. Galeri Çankaya Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi´nin kuruluşunun 135. Yıl dönümü anısına organize edilen “Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi”ne ev sahipliği yapacak.  

 



Anahtar Kelimeler: ŞUBAT SANAT

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli