Susuz Köyden Oy İsteyecekler !!!

Susuz Köyden Oy İsteyecekler !!!

Ankara?ya 10 kilometre mesafedeki Kazan?ın sanayi bölgesi olan Saray Mahallesi?nde su ihtiyacı taşınarak karşılanıyor.

 Bir ayı aşkın süredir su sorunu yaşayan mahalleli ise yetkililerin ilgisizliğine tepki gösteriyor. İmece usulüyle 40 yıl önce köy içine döşenen şebeke sayesinde su ihtiyaçlarını karşılayan mahalle halkı, kuyunun çökmesi sonucu susuz kaldı. ASKİ’den yardım isteyen mahalle sakinleri, 1 ayı geçmesine rağmen su sorununun çözülmemesine isyan etti. Ankara’nın su ihtiyacını karşılayan Kurtboğazı Barajı’ndan gelen isale hattının 200 metre yakınlarından geçmesine rağmen susuz kalmalarına tepki gösteren mahalle sakinleri, su ihtiyacını inşaatlarda kullanılan ‘içilmez’ yazısı yazan tankerlerden karşılamaya çalışıyor.
TANKERLERLE SU GELİYOR

Mahalle halkı, defalarca şikayet dilekçeleri gönderdiklerini belirttikleri ASKİ’nin kendileri için yaptığı tek hizmetin tankerlerle köyün ana deposuna su taşımak olduğunu belirtti. O suyun da düzenli olmadığını ve mahallenin yüksek kesimlerine çıkmadığını belirten vatandaşlar, inşaatlara su taşıyan tanker sahiplerinin hayır için getirdiği su ile idare etmeye çalıştıklarını söyledi. Mahalleli, tankerlerle gelen suyun sağlıklı olmadığını bildiklerini ancak başka çareleri olmadığı dile getirdi.

RAMAZAN YAKLAŞIYOR

Kirli çamaşırlarını Sincan veya Etimesgut’ta bulunan akrabalarına götürüp yıkadıklarını kaydeden kadınlar, içme sularını ise el arabalarına koydukları bidonlarla yakınlarda bulunan çeşmelerden karşılıyor. Kendileriyle ilgilenilmediğini savunun mahalle sakinleri, Ramazan ayının da yaklaşması nedeniyle yetkililerin soruna çözüm bulmasını bekliyor.

YENİ KUYU AÇTIK

ASKİ yetkilileri Kazan’da su sorunu yaşanan bölgede uzun süredir çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Mevcut kuyunun su değerleri kötü çıktı. Biz de daha uygun bir bölgede su değerleri kabul edilebilir seviyede olan yeni bir kuyu açtık. Çalışmalarımız yakında bitecek” dedi.

 




Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı