Susuz Mahallesi referanduma gidiyor

Susuz Mahallesi referanduma gidiyor

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 19-20 Aralık´ta isim değişikliğine gidecek olan Susuz Mahallesi´nin site yöneticileri ile buluştu.

Susuz Semt Birimi´nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda Susuzlularla bir araya gelen Yaşar, semt sakinlerinin oy kullanacağı referandumla ilgili yöneticilerle sohbet etti.

Susuzlulara müjde verdi

Referandumda vatandaşlara Ata, Hürriyet ve Cumhuriyet isimlerinden oluşan mahalle adları arasından seçim yapacaklarını söyleyen Başkan Yaşar, “Başka bir isimde karar kıldıysanız. Çoğunluk seçenekler arasında yer almayan bir isim önerisinde bulunursa, tabi ki de size saygı duyarız. Bunun için bir de oy pusulasında 4´üncü seçenek olarak sizlerin isim yazabileceği bir alan da yer alacak” dedi.

Vatandaşlara mahallede yapılan çalışmalardan ve planlanan projelerden de bahseden Yaşar, Susuzlulara bir kreş ve kültür merkezi müjdesi de verdi.

Susuz´un yıldızı parlıyor”

Yaşar, “Belediye olarak Yenimahalle´nin her noktasına hizmet etmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğim 2009 yılından bugüne kadar ilçemize çok büyük eserler kazandırdım. Sadece Ankara´da değil Türkiye´de dikkat çeken bir belediye haline geldik. Ben kaynakları halkın istekleri doğrultusunda verimli bir şekilde kullandım. İskanı olmayan hemen hemen her siteye iskan verdik. Susuz Mahallesi´nde yapılabilecek hizmetlerin hemen hemen tamamını yaptık. Susuz Mahallesi ilçemizin yıldızı parlayan mahallelerinden biri oldu” diye konuştu.

Susuza kreş, park ve kültür merkezi sözü

Mahalledeki eksiklere de değinen Başkan Yaşar, “Bu bölge de eksikler bitti mi, tabi ki de bitmedi.Burada ki en önemli eksiklerden biri kültür merkezidir. Kültür ve sanat çalışmalarını halka yürüme mesafesinde ulaştırmak amacıyla tam donanımlı bir kültür merkezin de mayıs ayı içerisinde ihalesini yapacağız. Kaynağını şimdiden ayırdık. Burada kaldırım çalışmalarını da önümüzdeki sene 3 katına çıkaracağız. Kaldırımsız sokak kalmayacak. Yine bu bölgeye 2 tane park yapacağız.  Birisi 5 parka bedel çok büyük bir park olacak, o parkı bu sene ihale edeceğiz. Size bir de kreş sözü veriyorum. En yakın zamanda bu sözümü de tutacağım” dedi.

Toplantının sonunda semt sakinlerinin sorularını da cevaplayan Yaşar, çıkışta site yöneticileriyle toplu fotoğraf da çekildi.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli