Taksici Esnafı Altın Çağını Yaşayacak!

Taksici Esnafı Altın Çağını Yaşayacak!

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odasının yapılacak başkanlık seçimi için adaylığını açıklayan Davut Bektaş, taksici esnafının yaşadığı sorunlara çözüm getireceğini söyledi. Güzel projelerle yola çıktığını belirten Bektaş, "esnafımız sahipsiz d

Taksici esnafının yaşadığı sorunlar nelerdir?

Bektaş;Başkan olduğumda hedefim esnafımızın yaşadığı tüm sorunlarına çözüm getirmek olacağının altını cizen bektaş; Taksici esnafı, sigorta için yaklaşık yılda 5 bin 400 lira gibi bir ödeme yaptığını,  bir iki kazayla birlikte 10 bin lirayı buluduğunu bu rakamların esnaf zor durama düşürdüğünü bu konularla ilgili bugüne kadar kimsenin bir  çalışma yapmadığını dile getirerek  bu sorunları başbakanımıza, ilgili bakanımıza gerekirse daha yüksek mercilere taşıyarak çözeceğini, hatta  taksici esnafı olarak bir sigorta şirketi kurulmasını istediğini vurgulayan Bektaş; Ankara´da yedi bin yüz ticari taksi olduğunu, Belko´nun girmediği cadde, sokağın kalmadığını 10 ,20 hatlık yere 30 - 40 araç koyduğunu ve dolmuşlarında Belko gibi girmediği cadde, sokak dolaştığını vip eskortlar,  korsan taksiler taksinin önünü kapatdığını bu sorunlar nedeniyle esnafın zor duruma düştüğünü arıca taksici esnaf Kızılay ve benzeri güzergahlarda müşteri indi bindi yaparken cezayla mağdur edildiğini dile getirerekbu sorunları çözeceğini söyledi.

Bekteş; Öncelikli hedefimiz Kızılaydaki yoğunluğu hafifletmek için duraksız araçları durak sahibi yapmak olacak. Bu sorunun çözümü için  içişleri bakanlığına, sayın valiye  Emniyet müdürlerimizle görüşeceğini bu sorunların kalmayacağını, esnaf rahatlayacağını dile getirdi.

Taksici esnafı için bir sürpriziniz var mı?

Ankara´nın Gölbaşı ilçesinde çok güzel bir tesis alanı aldık. Bu tesisi biz Ankara esnafına çok güzel bir sürpriz yaparak sunacağız. İçinde iki tane yüzme havuzumuz, kendin pişir, kendin ye piknik alanımız; içinde kır düğün salonumuz, çocuklarımızla ilgili midilli atlarına kadar güzel bir dinlenme tesisinin yanı sıra esnafın ucuz gaz, benzin almasını sağlayabilmesi için Çankaya ile Etlik ve Batıkent arasında iki tane gaz ve benzin istasyonu içerisinde 24 saat hizmet verecek lastikçi,  elektrikçi, Lokanta gibi hizmet verecek tesisleri kurmayı düşündüğünü, dışarıda bu gibi işlerini gören esnafın odaya ait olacak bu tesislerde  A- Z ye her türlü ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayacağını belirten Bektaş; On dönümlük arazi üzerine güzel bir ´taksi hastanesi´ projemiz var. Bu arsayı biz tesis ediyoruz İnşallah! içinde 4 tane de fırın Kaportacısı, boyacısı, kısacası aracın her aksanıyla ilgili yapılması gereken ne varsa  Odanın   maaşlı elemanlarla bunlar hayata geçirilecek. Esnaf; İvedik´e, Şaşmaz´a, Ostim´e  gitmeyecek dedi. 

Diğer başkanların bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları nasıl görüyorsunuz?

Taksi esnafını 150 bin kişi temsil ediyor. Kimse bugüne kadar bu gücün farkında olmadı. Çünkü bugüne kadarki  başkanlar bu gücü gösteremediler. Esnafına sahip çıkmayan bugünkü başkanlar, bu gücü nasıl ortaya koysunlar. 94 yılından 2000 yılına kadar bu taksi esnafı çöktü. Şu an son 20 yılında en kötü zamanını yaşıyor. Son 20 yılında da hatta en kötü 4 yılını yaşıyor. Bu odanın geliri nerede, bu para nerede, bunlar nereye harcandı? Yarın birgün ben oraya geldiğim zaman o çizelgeyi komple çıkaracağım, avukatlarımı koyacağım. Buranın geliri gideri ne varsa bu tabloyu getirin, önüme koyun. Avukatlarım devreye girecek. Ne kadar usulsüzlük varsa bunların hepsini yargıya taşıyacağım. Bütün projelerim hazır, başkanlığa geçtiğim taktirde bir ay dahi geçmeden hemen hızlı bir şekilde Ankara´da altın çağını yaşatacağım diye konuştu.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli