Taksiciler Toplu Halde Gönderilen Trafik Cezalarına Tepki Gösterdi

Taksiciler Toplu Halde Gönderilen Trafik Cezalarına Tepki Gösterdi

Taksiciler, geçmiş aylarda kesilen trafik cezalarının toplu halde gönderilmesine tepki göstermek amacıyla Kızılay?da eylem yaptı.

 Başkent’te bir grup taksici, geçmiş aylarda kesilen trafik cezalarının toplu halde gönderilmesine isyan ederek, Kızılay’da eylem yaptı.

Sayıları yaklaşık 300’ü bulan taksiciler, Sıhhiye-Kızılay yönünde kontak kapattı. Ceza makbuzlarını sallayan taksiciler tepkilerini korna çalarak gösterdi. Bir seferde kişi başı 30-40 trafik cezası ödemek zorunda kaldıklarını dile getiren taksicilerle, trafiğin ulaşıma açılmasını isteyen polis ekipleri arasında tartışma çıktı. Bu sırada, trafik polislerinin eylem yapan taksicilerin araç plakasının fotoğrafını çekmesi üzerine tartışma büyüdü.

ARKADAN CEZA İSTEMİYORUZ

Taksiciler adına açıklama yapan Zafer Şener, taksici esnafının cezaları ödemekten evine ekmek götüremediğini belirterek, şunları söyledi:
“Arkadan, plakaya ceza yazılıyor. Herhangi bir belge bile yok. Plakaya ceza yazılıp arkadan gönderilmesini istemiyoruz. Sesizimizi duyuramazsak tekrar toplanacağız. Ayrıca bu eylemden dolayı esnafa ceza yazılırsa yarın buraya daha kalabalık geleceğiz.” Grup, “Taksici sahipsiz” sloganları attıktan sonra dağıldı.

AYAKTA YOLCU CEZASI

Eyleme katılan bir taksi şoförü ise, “Bana gelen ceza fişinde ayakta yolcu taşıdığım için ceza kesildiği yazıyor. Takside ayakta nasıl yolcu taşınabilir. Bu ancak karikatürlerde olur” diyerek tepkisini gösterdi. Bir diğer taksici ise cezanın kesildiği tarihte aracının sanayide olduğunu, yer zaman ve tarihin neye dayanılarak belirtildiğini bilmediğini ifade etti
TOPL CE                               ANKARA HÜRRİYET GÜNDEME GETİRDİ

Ankara’da biriken cezalar üst üste gönderilmeye başlanınca, son 20 gün içinde onlarca ceza makbuzuyla karşılaşan sürücüler şoka uğradı. Ödenek yetersizliği nedeniyle yılbaşından bu yana trafik cezalarını PTT’ye veremeyen Emniyet’in, biriken cezaları üst üste yollamaya başladığı haberini, Ankara Hürriyet gündeme getirmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, cezaların tebliği için PTT’ye vermesi gereken ücreti ödeyemediği için şubat ayından beri vatandaşa kesilen trafik cezalarını gönderemediği öğrenilmişti.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı