TANIK: ?BULMAK İSTEDİĞİM GİBİ BİR BELEDİYE BIRAKIYORUM?

TANIK: ?BULMAK İSTEDİĞİM GİBİ BİR BELEDİYE BIRAKIYORUM?

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, haftalık basın toplantısında, Çankaya Belediye Başkanlığı adaylığı sürecine bakışını ?31 Mart?ta devam edecekmiş gibi çalışacağıma söz veriyor, bulmak istediğim gibi bir belediye bırakılorum? sözleriyle değerlendirdi

 Tanık: “Yeni Toplumcu Belediyecilik Türk Yerel Yönetim siyasi tarihine önemli ilkeler kazandırmıştır.”

 

 Başkan Bülent Tanık, Çankaya Belediyesi İletişim Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Çankaya Belediye Başkanı aday belirlemesinin siyasal bir süreç olduğunu ve bu sürecin 2009 yılında yapılan yerel yönetim adaylığının belirlenmesi sürecinden bir farkı olmadığını söyledi. Tanık, dönemin sonuna yaklaşan bir Belediye Başkanı olarak, Çankaya Belediyesi’nin belediyecilik açısından Türkiye çapında önemli bir yere sahip olduğunu ve bunun Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday belirleme toplantısında da dillendirildiğini ifade etti.
“ADAY TARTIŞMALARINDA TARAF DEĞİLİM”Çankaya Belediyesi’nin performansının başarılı bulunduğunu ve olumlu tepkileri birebir halktan aldığını belirten Tanık, “5 yıllık dönem içerisinde Çankaya Belediyesi’nin itibar, iyilik ve yapımının yükseldiği bir dönem yaşadık.” dedi. Çankaya Belediyesi personelinin insan onuruna yakışır bir çalışma ile çalışmasının iyi değerlendirildiğinin farkında olduklarını belirten Tanık, “Performansımızla ilgili bir tartışma olmadığı için Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi. Siyasi dengelerin, yeni vizyonların ve konjonktürlerin farklı yeniliklerin yolunu açtığını ve CHP’nin aday göstermeleri ile ilgili tartışmaların parti açısından yıpratıcı olduğunu ifade eden Tanık, “Bu konuda taraf olmadığımı bilmenizi isterim” dedi.
“ZEDESİZ BERESİZ BİR BELEDİYE TESLİM EDECEĞİM”
CHP’nin şanına, şöhretine, ilkelerine yakışır bir şekilde zedesiz beresiz ve ayakları bağlanmamış ve bulmak istedikleri gibi bir belediye teslim edeceklerini belirten Tanık, “Çankaya’da bu dönem de CHP’den seçim alınamayacaktır.” dedi.  Görev dönemleri boyunca Türkiye yerel yönetim siyasi tarihine önemli bir bakış açısı katan Yeni Toplumcu Belediyecilik ilkeleri ile çalıştıklarını vurgulayan Tanık, sessizlerin, kimsesizlerin ve kırılgan kesimlerin sahip çıkıldığı bir belediyecilik anlayışı geliştirdiklerini söyledi.

 TANIK: “31 MART’TA DEVAM EDECEKMİŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIMA SÖZ VERİYORUM”
Çankaya Belediyesi’nin 6. yönetim döneminde geliştirilen ve başlatılan projelerin önemli merhaleler kat ettiğini sözlerine ekleyen Tanık, “Seçim arası çalışma yok mantığını asla benimsemiyorum. Tüm kadrolarımla 30 Mart akşamına kadar ertesi gün görevi sürdürecekmişim gibi çalışacağıma Ankara’ya, Çankaya’ya ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne söz veriyorum.” dedi.

 

BİR KEZ DAHA “TEŞEKKÜRLER ÇANKAYA”

Başkan Bülent Tanık, basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, öncülük ve emekçilik sorumluluğunu devam ettireceğini, personelini üzüldüğünü bildiğini belirterek, “Hayat devam ediyor. Doğanın kuralı iyi olan varlığını sürdürür. Ben Belediye Başkanlığımda gösterdiğim gayretle çalışmalarımı sürdüreceğim.” dedi.  Tanık, 2009 yılında % 59 oy oranı ile seçildikten sonra astırdığı “Teşekkürler Çankaya” pankartını, Çankayalıların kıymet bilir teşekkürle ödüllendirdiği Başkanlık dönemi sonunda da “Teşekkürler Çankaya” ve "Sevgiyle" pankartlarını astıracağını sözlerine ekledi. 

 MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

Çankayalı muhtarların da katılım gösterdiği toplantıda Yücetepe Mahallesi Muhtarı Halil Sağlam ve Murat Mahallesi Muhtarı Haydar Şanlı, Belediyeden muhtarlıkları konusunda ne talep ettilerse yerine getirildiğini ve Başkan Tanık’ın kendilerini hiçbir zaman telefon ya da yüz yüze görüşme taleplerinde geri çevrilmediklerini belirterek kendisine teşekkür ettiler.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

16.05.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:41
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli