TANIK: GÖKÇEK TWİTTİRDEN BENİ TEHDİT ETTİ

TANIK: GÖKÇEK TWİTTİRDEN BENİ TEHDİT ETTİ

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ?Toplumcu Belediyeciliği Yeniden Kurmak? konulu panelde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek?in kendisini ?Kamulaştırmasız el atmalara dönük bütün tekliflerini reddedeceğim, geçmiştekileri de i

 ANGARA – Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Toplumcu Belediyeciliği Yeniden Kurmak” konulu panelde yaptığı konuşmada, gerek merkezi hükümet gerekse Büyükşehir Belediyesi’nin sürekli olarak baskı ve tehditlerine maruz kaldıklarını bildirdi.Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i “kamulaştırmasız el atma davaları” nedeniyle twittirden eleştirdiğini belirten Tanık, bunun üzerine Gökçek’in kendisini “Kamulaştırmasız el atmalara dönük bütün tekliflerini reddedeceğim, geçmiştekileri de iptal edeceğim’ diye tehdit ettiğini kaydetti.Çankaya Belediyesi, 1970’lerin “Toplumcu Belediyecilik” anlayışını, günümüz koşullarında uygulanabilirliğini masaya yatırdı.

Ankara Dedeman Otel’de yapılan “Toplumcu Belediyeciliği Yeniden Kurmak” konulu panelde, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık sunuş konuşması yaptı.Programda olmasına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılamadığı panelde ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli, “Geçmişi ve Geleceği ile Sosyal Demokrat Belediyecilik” konusunda bildiri sundu.Çok sayıda CHP Milletvekili ve PM Üyesi, il ve ilçe yöneticisi ile partilinin katıldığı panelde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile A.Ü. Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Sonay Bayramoğlu Özuğurlu da birer konuşma yaptılar.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun da panelistler arasında yer aldığı bu bölümde, A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür, katılımcılara seçim anketleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sunuş konuşmasında çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Bülent Tanık, CHP’ye yakışır bir belediyecilik hizmeti yaptıklarını vurgulayarak, “Karar alırken de, uygularken de halka danışan bir belediyecilik hizmeti yaptığımızı bilmenizi isterim” dedi.

Hem belediyecilik yapmak hem de seçim kazanmak zorunda olduklarını ifade eden Tanık, şunları kaydetti:“Ben seçildiğimde yüzde 58’in üzerinde 288 bin oy aldım. CHP olarak 288 bin oy aldık .Merkezin vesayeti ve kontrolü altında. Merkez bize 2000’li yıllardan sonra ‘sen şundan fazla işçi ve memur alamazsın, belediyeler istihdam kapısı değildir’ diye bir gerekçe ile kısıtlama getiriyor. Çankaya Belediyesi’ne 2009’da 790 norm kadro verilmişti. Memur ve işçi kadrosu olarak. O sırada belediyemizde çalışan personel sayısı 2 bin 876 idi. Aradaki farkı düşünün. Bu sayı o günkü reel durumdu. Ancak 2000’li yıllarda Çankaya Belediyesi’ndeki memur ve işçilerin sayısı 2 bin 876’nın katbekat üstünde 3 bin 500’ün üzerinde idi. Sadece temizlik işlerinde 1000’e yakın, zabıtada 800’e yakın insan çalışıyordu. Şu anda benim zabıta sayım 200’lerde. dedi.

 

Halkın beğenisini kazanmanın son derece zor olduğuna dikkat çeken Başkan Tanık, “Ama doğru yapmak da son derece önemlidir. Çünkü önümüzdeki süreç son derece acımasız ve zalim bir süreç. Önümüzdeki süreç 1929 buhranı nasıl 1945’e kadar insanların canını almışsa onunkine benzer vahim bir süreç” diye konuştu.

Tanık, Ortaanadolu’dan Ankara’ya büyük göç dalgasının devam ettiğini kaydederek,Çankaya ilçesinin gündüz 1, gece ise 2 buçuk milyon bir nüfusa sahip olduğunu vurguladı.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli