TANIK: NÜFUSUMUZ 1 MİLYONA YAKLAŞTI

TANIK: NÜFUSUMUZ 1 MİLYONA YAKLAŞTI

Başkan Bülent Tanik, ?120 bin nüfusa sahip Çayyolu?nun katılması ile birlikte Çankaya?nın nüfusunun 1 milyona yaklaştığını belirterek, ?Çayyolu?nu hizmet bakımından Yenimahalle Belediyesi?nin gerisine düşmemeye çalışacağız? dedi

 ANGARA – Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP`li bir belediye başkanı tarafından yönetilen Yenimahalle Belediyesi`ne yönelik seçim operasyonu yapıldığını belirterek, "İnanıyorum ki seçmenin iradesine yönelik bu müdahale pozitif sonuçlar doğurur" dedi.

Gece yarısı yapılan bir operasyonla 120 bin nüfusa sahip Çayyolu’nun katılması ile birlikte Çankaya’nın nüfusunun 1 milyona yaklaştığını kaydeden Tanık, “Çayyolu’nu hizmet bakımından Yenimahalle Belediyesi’nin gerisine düşmemeye çalışacağız” diye konuştu.

Başkan Tanık, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’na yaptığı ziyaret sırasında partililerle sohbet etti.

Çayyolu’nda oturan partili bir kadının, “Biz ne Yenimahalle ne de Çankaya Belediye Başkanlığı’na bağlanmak istemiyoruz. Bağımsız belediye istiyoruz” şeklindeki sözlerini değerlendiren Tanık, şunları söyledi:

“Çayyolu’nun Yenimahalle’den kopartılıp Çankaya’ya bağlanması bir gece yarısı vurgunudur. Çevre yolunun iç kısmında bulunan ve Ankara’nın en mutena yerleşkesi olan Çayyolu nüfus topluluğu zengin, gelişkin, eğitimli, yüksek kültürlü bir bölge.Varsıl sayılabilecek ve kentsel hizmetlerden çok iyi yararlanan ve önemli bir bölümünün de CHP’li Yenimahalle Belediyesi tarafından sağlanmış olduğu bir bölge. Buradan 120 bin civarında bir insan Çankaya Belediyesi’ne sınırlarına katıldı. Bizim nüfusumuz 1 milyona yaklaşmış oldu. Çankaya Belediyesi zaten Başkent’in ve kalbi ve Türkiye’nin en önemli ilçesiydi. Nüfus bakımından da Türkiye’nin en büyük ilçesi haline gelmek üzere. Bu bölgede geçen seçimde oy kullanan 44 bin seçmenden 38’bini CHP’ye oy vermiş. Kalanı marjinal. Dolayısıyla oy potansiyelinin Yenimahalle’den kopartılması, 3 bin oy farkla kazanılan Yenimahalle seçimleri açısından çok önemli bir müdahaledir. Bu düzenlemenin arkasında tümüyle siyaseti maniple etme ve Yenimahalle seçimlerini etkileme planı vardır. Çankaya’yı kazanamayacaklarını zaten biliyorlar. Zaten biz 288 bine karşı 126 bin oyla kazandık. Bağlanan nüfusun tümü AKP’ye oy verse dahi bizi etkilemesini bırakın, tüyümüzü bile titretmez. Bunu 2009’da da denediler, fakat sonuç ortada. İstedikleri kadar denesinler, bu konuda yüreğiniz ferah olsun.

Yenimahalle Belediyesi`ne yönelik seçim arefesinde yapılan bu operasyon vicdanı meşruiyet sorunu yaratmıştır. Operasyonun niyetini okumak için alim olmaya gerek yok. Özellikle kapatılan belde belediyeleri ile birlikte yerel yönetimlerin siyasete katılım becerisi ortadan kaldırılmıştır."

“Biz Çankaya’ya da bağlanmak istemiyoruz” söyleminin de yanlış olduğunu ifade eden Tanık, şöyle konuştu:

“Bunu dikkatli kullanalım. Çayyolu’nun bağımsız ve ayrı bir belediye olması eğilimlerine  saygı duyarım. Ama bu noktada Yenimahalle’ye yapılan haksızlığı vurgularken, bu konuda kendi kendimize farklı anlamalara neden olabilecek ifadelerden kaçınalım. Bize bağlanan komşularıma, kardeşlerime ayrımsız ve öncelik de vererek hizmet edeceğimi belirtmek istiyorum. Ancak bu yasal müdahale, sürecini tamamlaması gerekir. Bizim beklentimiz bu yasanın çıkmayarak, Yenimahalle seçmeninin olduğu yerde kalarak bir seçim çevresi müdahalesiyle Yenimahalle seçmenini etkilemeyecek adil bir seçim yarışına girilmesidir. Bu değişmeyecek hale gelirse Çayyolulu komşularıma, yurttaşlarıma şunu söylerim. Hizmet bakımından Yenimahalle’nin gerisine düşmemek için her türlü gayreti göstereceğiz.”


Evin GÖKTAŞ

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

01.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:42
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:50
  • YATSI 21:20
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı