Tanık ve Gökçek için vatandaş`tan pankart

Tanık ve Gökçek için vatandaş`tan pankart

İki yıldır ?riskli? ilan edilen evlerinde oturmayı sürdüren Akpınar?daki heyelan mağduru aileler, tepkilerini göstermek amacıyla dün bir apartmana pankart astı: Sn. Gökçek-Sn. Tanık. Yapacağız diye kararları aldınız. Sözünüzde durmadınız.

 Heyelan mağduru Akpınar sakinleri, iki yıldır “riskli” ilan edilen evlerinde oturmaya devam ediyor. 

Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinin mağdururiyetlerini gidermedikleri gerekçesiyle daha önce, “Akpınar Yoklaması” adını verdikleri bir pankart asan heyelan mağduru aileler, dün yeni bir pankart daha hazırladı. 8 apartman ve 75 dairenin zarar gördüğü Akpınar mağdurları bu kez, “Sn. Gökçek-Sn. Tanık. Yapacağız diye kararları aldınız. Sözünüzde durmadınız” pankartı astı.
Bugüne kadar hem Çankaya hem Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerini mutlu edecek bir adım atmadığını dile getiren heyelan mağdurlarından Mehmet Değirmenci şunları söyledi:
 
“Bize daha önce verilen onlarca söz var. Bunlardan bir tanesi de Büyükesat bölgesinde bize verilecek arsaydı. Ancak bu yıl mahallemizin Bakanlar Kurulu onayıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgeyi riskli alan edilmesinden sonra kimse bizi muhattap olarak kabul etmez oldu. Çankaya Belediyesi bu kararın ardından Büyükesat arsasını İller Bankası’na tahsis etti. 2012 yılında Büyükşehir Belediyesi de Meclis kürsüsünde ‘sizi kurtaracağız’ dedi ancak yine çözüm bulunmadı.

ÜÇTE BİRİ TEKLİF EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bölgeyi riskli ilan etmesinin ardından yetkili birkaç isim gelerek, “Size evinizin değerini vereceğiz. Alıp bu bölgeden ayrılın” ifadelerini kullandı. İki belediye arasında pinpon topu gibi gidip gelmekten çok sıkıldığımız için artık süreç bitecek umuduna kapıldık. Değer tespitleri mahkeme tarafından belirlenen evlere 3’te 1’i fiyat teklifinde bulundular. Bu bizim ölüm fermanımız gibi oldu. Bizi ayrıca bölgeden çıkmak istemeyen işgalci durumuna düşürdüler. Halbuki 450 bin lira değer biçilen evlerimize iletilen rakamlar 180 bin lira civarındaydı.

KONU BAKAN’A YANLIŞ İLETİLDİ

Olması gereken rakamları bu bölgeye bakan eksperler biliyor. Biz öyle 400-500 bin peşinde değiliz. Komşularımıza iletilen ve olması gereken ideal rakamların yanına bile yaklaşamıyoruz. Bakanlık tarafından tespit yapmaya gönderilen kişiler, bizim evlerimizin içine girmedi. ‘Siz bu evlere ne kadar verdiniz’ diye soran da olmadı. Uzaktan neye göre 180 bin lira fiyat biçti bilmiyoruz. Yazılı olarak onlarca defa başvuru yaptık. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, ‘Akpınar’lı bizden 5 katı para istiyor’ açıklaması yapıldı. Kendisine durumun yanlış aksettirildiğini düşünüyoruz. Heyelan bölgesi olmasına rağmen bölgede ev fiyatları aldı başını gitti.”

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı