Tarihi Milli Park Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Tarihi Milli Park Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

08 Şubat 2015 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla Tarihi Milli Park olarak ilan edilen Haymana´da yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin TAŞ başkanlığındaki heyet Haymana´yı ziyaret etti.

Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT tarafından karşılanan heyet müze yapılması planlanan tarihi Çaldağ İlköğretim Okulunu gezdiler. Okulun müze olmaya uygun olduğunu ifade eden heyet gerekli prosedürlerin hızlandırılması konusundan çalışmalar yapılacağını belirtti. Daha sonra eski Askerlik Şubesi binasında incelemelerde bulunan heyet buranın Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı bir birim için kullanılabileceğini düşündüklerini söyledi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü heyeti ve Haymana heyetinin yaptığı incelemelerde, Haymana Yılan Eseri´nde bulunan tepenin Sakarya Meydan Muharebesini simgeleyecek bir anıt için ideal bir nokta olduğu konusunda fikir birliğine varıldı.
Daha sonra Sakarya Meydan Savaşı´nın en önemli cephelerinden biri olan Haymana Mangal Dağı´nda süren inşaat çalışmalarını incelemek için Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN, Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Ankara 9. Bölge Müdürü Erdem KARAAĞAÇ, Doğa Koruma ve Milli Parklar Polatlı ve Haymana Sorumlusu Mehtap AKDOĞAN, Proje Planlama Müdürleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin TAŞ´a eşlik ettiler.
Mangal Dağı´nda açıklamalarda bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin TAŞ, Jeoradarlarla geçtiğimiz yıl başlatılan şehit mezarlarının tespit çalışmalarının bu yıl da hızla devam edeceğini, bugüne kadar 1600 şehit mezarı tespit edildiğini söyledi. Sakarya Meydan Muharebesinin bugüne kadar yeterince tanıtılamadığını ve kitlelere bu savaşın ne kadar önem arz ettiğinin anlatılamadığını belirten Genel Müdür TAŞ Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak Çanakkale´de yapılan çalışmaların Haymana ve Polatlı Tarihi Milli Parklarında da yapılacağının altını çizdi.
 Burada birer konuşma yapan Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN ve Haymana Özdemir TURGUT “Sakarya Meydan Savaşı kazanılmasaydı Ankara olmazdı, Ankara olmasaydı Cumhuriyet kurulamazdı.” görüşünü dile getirerek bu toprakların önemini bir kez daha ifade ettiler.



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı