Tarladaki Helikopterin Sahibini Arıyor

Tarladaki Helikopterin Sahibini Arıyor

Nallıhan? bağlı Çalıalan Köyü?nde yaşayan Şaban Açıkgöz, 20 dönümlük tarlanın ortasında bulunan ve yaklaşık 2 yıldır kaldırılmayan helikopterin sahibini arıyor.

 Nalııhan’da geçtiğimiz yıl arazisinde terk edilmiş bir helikopter bulan çiftçi, aracın sahibinin bulunmasını istedi. Çalıalan Köyü Baraman Mahallesi Alancık mevkisine geçtiğimiz yıl mantar toplamaya giden Sedat Çelik ve Ergün Açıkgöz, dağ yamacındaki tarlada kısmen parçalanmış bir helikopter buldu. Yapılan araştırmalar sonucu helikopterin kime ait olduğu ve nasıl tarlaya indiği konusunda bilgiye ulaşılamadı. Şaban Açıkgöz’e ait 20 dönümlük tarlanın ortasında bulunan ve yaklaşık 2 yıldır da kaldırılmayan helikopterin sahibi aranıyor.

YANGIN KORKUSUYLA TARIM YAPAMIYOR

Geçimini çiftçilik yaparak sağladığını anlatan tarla sahibi Şaban Açıkgöz, “Helikopteri 2012 yılının haziran ayında bulduk. O gün bu gündür ‘Bu helikopter bize ait’ diye ne arayan oldu ne de soran. Helikopter nedeniyle tarlamı ekemez oldum. Buraya nasıl geldi, neden indi, kime ait hiç kimse bir şey bilmiyor” diye konuştu. Açıkgöz, tarlayı ekemez hale geldiğini anlatarak, “Ben zor şatlarda geçiniyorum. Bu helikopter nedeniyle her yıl 10 bin lira zararım var. Ekinlerim yanacak olsa içerisindeki helikopter de yanar diye çok korkuyorum. Sahibi kimse gelsin alsın. Bu helikoptere bir şey olursa ben sorumluluk kabul etmem” diye konuştu.

LONDRA’DAKİ SAHİBİ KAYDINI SİLDİRDİ

Tarladaki “G-CCWJ” kuyruk numaralı, piyasa değeri yaklaşık 400 bin dolar olan Amerikan üretimi “R44 Clipper II” model helikopterin İngiltere’deki Denham Havaalanı’na kayıtlı olduğu ve sahibi Saxon Logistics tarafından Londra’daki City&Docklands Group adlı gayrimenkul şirketine kiralandığı öğrenildi. Uçuş kazalarını raporlayan bir internet sitesindeki bilgiye göre, helikopter 16 Mayıs 2012 tarihinde Nallıhan’da düştü. Helikoptere ait İngiltere Sivil Havacılık Kurumu’ndaki kaydın, “tahrip olduğu” gerekçesiyle 13 Şubat 2013 tarihinde silindiği bilgisi edinildi. Kaza sırasında helikopterde bulunanların sağlık durumuna ilişkin herhangi bir bilgiye erişilemedi. Uzmanlar, taşıma ve tamir maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle firmanın, kazalı helikopteri hiçbir zaman gelip almayabileceğini belirterek, 13 Şubat 2013`te gerçekleştirilen kayıt silme işlemini buna dayanak gösterdi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli