Taşdelen: Gün Geldi İktidarların Gücü bir ağacı kesmeye Yetmedi

Taşdelen: Gün Geldi İktidarların Gücü bir ağacı kesmeye Yetmedi

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında başlayıp tüm Türkiye’ye yayılan Gezi Parkı olayları sırasında gözlerini kaybeden insanların ekseninde Gezi Parkı isyanının anlatıldığı Can Dündar imzalı ‘Göz’dağı belgeseli Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM)’nde

Göze alanların gözünü aldılar ama daha milyonlarca göz var sloganıyla Gezi Direnişinin 48 saatini ve o 48 saat içinde gözünü kaybeden 6 gencin gözünden isyanın anlatıldığı belgeselin ÇSM’deki gösterimine Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, gazeteci-yazar Can Dündar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dündar bin görüntü içinden seçilerek oluşturulan ve Fazıl Say’ın müziğini yaptığı belgeselin Ankara’da gösterilmesini özellikle istediğini belirterek şunları kaydetti: “Öncelikle bize burada gösterime ev sahipliği yaptığı için Çankaya Belediyesi’ne ve değerli başkanına çok teşekkür ediyorum. Aslında bu belgeseli yapmaya gezide karar verdik çünkü hem olayın içindeydik hem de tarihin en çok belgelenen olayı oldu. Dolayısıyla istedik ki o görüntülerle bir şey yapalım ve gezinin o dayanışmacı ruhuna uygun olsun. Burada ağırlıkla gözünü kaybeden insanları koyduk öykünün içine yani  bir görme metaforu üzerine Türkiye’nin görme çabası ve o görmenin engellenmesi için gözlerin alınması gibi bir fikirden yola çıktık. Ve gözünü kaybeden insanların tanıklığında belgeseli tamamladık. Ve biz şuna inanıyoruz ki Gezi ruhu sürdüğü sürece bizim çabalarımız da devam edecek.”

 

“Gün Geldi İktidarların Gücü Bir Ağacı Kesmeye Yetmedi”

Türkiye’nin siyasi yaşamına damga vuran olayları Sarı Zeybek, Demirkırat gibi belgesellerle Türkiye kamuoyuna sunan Can Dündar’a sonsuz teşekkürlerini sunan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ‘Gezi bizim için halkın yanında olan, halk olan ve haklı olan namuslu ve vicdanlı kitleleri gösterdi’ diye konuştu.

 Gezinin özgürlüğe, demokrasiye ve yaşam biçimine sahip çıkan insanları göstermesinin önemine işaret eden Taşdelen, ‘Gezi bizim için hep yüreğimizde olacak ve Can Dündar imzasıyla Türkiye’nin hafızasını ileriye taşıyan bu belgesel bizim için bir şans. Çünkü  o hafıza sizin ellerinizde her zaman namuslu bir hafıza oluyor. Gezi bize gün gelir son derece güçlü olduğuna inanan bir iktidarın gücünün bir ağacı bile kesmeye yetmeyeceğini gösterdi. Ben size çok teşekkür ediyorum ve bu daha başlangıç diyorum’ diye konuştu.

Belgesel gösterimi izleyicilerin ‘Her Yer Taksim Her Yer Direniş’ sloganlarıyla sona erdi. 

 



Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı