Taşdelen Makamını Zırhla Korumaya Aldı

Taşdelen Makamını Zırhla Korumaya Aldı

CHP´li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen´in özel kalemine x-ray cihazı koydurmasının ardından makam odasına çelik konstrüksiyonlu zırhlı cam taktırması CHP´li üyeleri bile şaşırttı

30 Mart yerel seçimlerinde Çankaya Belediye Başkanı olan Alper Taşdelen göreve geldikten kısa bir süre sonra ilk iş olarak makam odasının yerini değiştirip odasını yenilemek oldu. Ziya Gökalp Caddesi üzerindeki belediye binasının 13. katında bulunan makam odasını 3. kata indiren Taşdelen tüm mobilyaları değiştirdi ve odayı yeniledi. İlk olarak Özel Kalem girişine X-Ray cihazı koyduran Taşdelen´in daha sonra yeni taşındığı odasının camlarını da zırhlı hale getirdiği ortaya çıktı. Alınan güvenlik önlemleri CHP´liler tarafından bile şaşkınlıkla karşılandı.

Üst geçit zırh yaptırdı

Başkan Taşdelen Ocak ayında 13. kattan 3. kata indi. Taşdelen´in 3. kata inmesinin ardından çevresindekiler ve danışmanları Ziya Gökalp Caddesi üzerindeki üst geçidin güvenlik sorunu oluşturabileceğini belirterek, "Başkanım üst geçidin yüksekliği sizin katınıza yakın. Güvenlik sorunu oluşturabilir" uyarısı yaptı. Bu uyarıları dikkate alan Taşdelen, Ankara´da hizmet veren ve sahibi üst düzey bir asker emeklisi olan güvenlik şirketi ile görüşüp makamına zırhlı cam taktırdı.

Ağır silahlara karşı etkili

Başkanın makamına takılan camların Güneydoğu´daki nöbet yerlerine takılan çelik konstrüksiyonlu 10 santimetre kalınlığında 7 ayrı cam olduğu öğrenildi. Takılan zırhlı camların ağır silahlara karşıda etkili olduğu belirtildi. Başkan Taşdelen´in özel kalem girişine x-ray cihazı koydurmasını SABAH Ankara gündeme getirmişti. Başkanın bu davranışına tepki gösteren CHP´liler, "Bina girişlerine alınan önlemler haklı olabilir ama özel kalem girişine x-ray cihazı koymanın hiçbir halkçı gerekçesi olamaz. CHP Genel Merkezi´nde Kılıçdaroğlu´nun odasının önünde bile x-ray cihazı yokken Taşdelen özel kalemine x-ray cihazı koyduruyor. Taşdelen, kimden korkuyor? CHP´li bir belediye başkanı halktan bu kadar korkmamalı" demişti.

10 santim kalınlığında

Başkan Alper Taşdelen´in 13. kattan 3. kata indirdiği makam odasına üst geçitten herhangi bir saldırı olasılığına karşı 10 santim kalınlığında zırhlı cam taktırdığı belirlendi. (Sabah)



Ankara

23.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:52
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:08
  • Salı 23.1 ° / 9.1 ° false
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli